Stigle su nam prve priče o papanju kašica. Svaki dan ćemo objavljivati nove, a vas pozivamo da ih šaljete i čitate. Na kraju mjeseca ćete vi, čitatelji odlučiti kojih 5 najsmiješnijih priča zaslužuju nagrade Bebivite.




Od 4. do 8. svibnja u ponoć 80 čitatelja je glasalo za najbolju priču. Prvih pet priča s najviše glasova su:



priča Kasap


priča Jakopović


priča Vrtarić


priča Jurković


priča Dobrić



Bebivita poklon paketi u vrijednosti od 200 kn stići će na kućne adrese nagrađenih. Čestitamo!





Moje obje djevojčice uživaju u Bebivita kašicama, vole i voćne i mesno-povrtne, a griz s bananom i jabukom i griz s vanilijom njihov je obavezan doručak. Mlađa kćer Paola, 14 mjeseci, uživa u kašici Bebivita spaghetti Bologneze. Kada idemo u trgovinu, prvo kupimo zalihu Bebivita kašaca jer nikako se ne smije dogoditi da ih kod kuće uzmanjka. Moja Paola uvijek pokušava biti samostalana, pa tako i pri papanju, i tako kašice bude i po nosu, čelu, kosici, seki i svima koji joj se nađu u blizini. Ali kad vidim koliko uživa papajući kašice, mene to beskrajno veseli i znam postat će prava mala gurmanica, jer već sada zna izabrati fine stvari.
(
mama Žana i tata Nikica Dobrić)



*******************************************************************************


Moja djevojčica Lara obožavala je kašicu od mrkvice. U to vrijeme počeli su joj nicati zubići i to gornja dva zubića. Stoga smo je nazvali "zečica Larica". Uvijek kad se sjetimo toga, nasmijemo se od srca. Uskoro će napuniti dvije godine, kašice i danas voli, no kašicu od mrkve zamijenili smo mrkvicom u juhici. (Monika Jakopović, Zagreb)



*******************************************************************************


































Naša priča o kašicama... Sa 4 mjeseca smo počeli jesti prvu kašicu, ispočetka su bile voćne, a nakon par dana smo počeli i sa povrtnim...
Mom Davidu od početka su kašice služile kao igra, a nama su bile smijeh jer kada bi imao za obrok kašicu sav je bio prljav. Nekoliko puta je čak u zdjelicu s kašicom ubacio i pokoju manju igračku, ali ako smo mu presporo stavljali u usta onda bi jeo i plakao u isto vrijeme... Znalo se događati da kada bi imao kašicu u ustima i kihnuo sve bi se razletilo van po meni i hranilici. (Marijana Gazdik, Strmec)









*******************************************************************************


Pozdrav,
evo da podijelimo i mi sa vama naše prvo iskustvo sa kašicama. Moja bebica je tada imala 4 mj. i 7 dana. I kako nam je pedijatrica rekla da možemo početi s dohranom za prvu kašicu smo se odlučili da to bude jabuka i mrkva. Stavili smo bebu u polusjedeći položaj, babarin oko vrata i akcija može početi. Uzela sam prvu žlicu i moj bebi je otvorio usta i prije nego je žlica došla do njega ja sam bila već presretna! No, ono što je uslijedilo nakon toga me dočekalo skroz nespremnu... moj bebi je sve prsnuo iz usta tako snažno da se toga našlo i na mojoj faci... Umirali smo od smijeha tada, ali i dan danas kad ima 8 mj. ako mu se nešto ne sviđa na isti način reagira. (mama Viktorija Grubišić-Čabo, Split)




*******************************************************************************




Prvi susret s kašicama roditelji nekako s nestrpljenjem dočekaju. A kada priča krenedrugačije sve postaje smiješno i zabavno. Kada smo prvi put jeli kašicu moj mali zloćko odlučio je zezati svoju mamicu, te na moj prvi pokušaj stavljanja žlice u usta sve uredno slagao oko svog vrata, radio grimase, pljuvao na sve strane... Kašice je bilo svugdje, samo ne na onom mjestu gdje je trebala biti i to u Bojanovim ustima. Ali mama je nastavila "hraniti" svoje dijete dok djetetu nije prekipjelo te je mali mališan odlučio uzeti stvar u svoje ruke! Uzeo je plastičnu Bebivita posudicu i bacio je ravno mami u glavu!Moja kosa je bila obogaćena prirodnim sastojcima voća, a mogla sam je slobodno iskoristiti kao pakung za kosu! A maleni nevaljalko k'o da je znao što je učinio pa se i on počeo smijati zajedno sa mamom nestašnom trenutku! Poruka je bila jasna, a prvi pokušaj hranjenja ostao u najljepšoj šašavoj uspomeni! Za sve postoji prvi put. (Tanja Kasap, Vebriga)





*******************************************************************************


Pa smiješni su svi dani s našom legendom i njenim papanjem... Što se tiče kašica, kada ih jede ne znam kome je više fora. Jani koja ih sama jede i baca na sve strane ili nama koji to obožavamo gledati pa poslje čistiti hehhee. Stvarno vam moram pohvaliti sve kašice, dobre su ..svaka čast. (Marijana i Marijan Jurković, Zagreb)




*******************************************************************************



Bilo je to prije 7 godina, čini se kao davno, ali se prisjećam i danas. Marko je napunio 4 mj. i odlučili smo početi papati kašice. Prva nam je bila od breskve. Na vrh žličice sam zagrabila malo kašice i stavila mu u usta, a kad ono sve iscurilo van. Ja kupim oko usana i trpam mu natrag i opet ista priča. Na kraju smo bili toliko musavi kao da smo namazali lice za maškare. Nakon dva tjedna smo probali povrtnu kašicu. Čim sam mu stavila vrh žličice u usta, on odmah složio grimasu i meni sve lijepo ispuhao na lice da sam bila sva išpricana. Drugi zalogaj povrtne kašice ista stvar, a kako nije uspio sve ispiriti ljepo je rukavom bodija počeo brisati jezik.


Kako smo učili jesti tako smo prolazili kroz razne faze smijeha i šale dok nismo došli do starosti od 6 mj. Stavila sam zdjelicu pirea sa žličicom na hranilicu i okrenula se da dohvatim slinček i u sekundi imala što vidjeti... moj mali buco je zdjelicu pirea okrenuo na glavu i lupio žličicom po stolcu i vikao papa, a na kraju krumpir koji je ispo iz zdjelice rukama je grabio i trpao u usta...


Nakon tri godine nam je došao braco, ali s njim smo brzo svladali kašice. Sada kada imamo još jednog malog bracu prolazimo kroz još goru fazu. Izbirljiv je i neće svašta papati. Sa 4 mj. smo počeli s voćnim kašicama, a kako su mu u to vrijeme nicali zubi uvijek je znao zagristi žličicu i neće pustiti. Tako smo se jedno vrijeme mučili da nauči jesti, a da ne grize žličicu. Srećom, svladali smo brzo i to, ali došli su i novi okusi, a što mu se ne svidi, proguta i odmah stavi prst u usta i pokuša povraćati. To smo teškom mukom riješili, ali i dalje ne papa sve jer mali frajer je počeo njušiti hranu i kašice prije nego počne jesti. Ako mu se svidi miris, onda pojede, a ako ne, neće otvoriti usta. Ako nema mrkve u juhi, neće papati, krumpir ne voli pa ga zeznemo i uvijek ga s nečim pomiješamo da ga miris namami, ali on se ne da. Čim osjeti krumpir, rukama ga vadi iz usta.. .ali mi smo još mali i tek počinjemo jesti malo kruću hranu, pa ćemo i to svladati i naučiti papati.(Suzana Vrtarić, Belišće)



Kako se natjecati i kako osvojiti bebivita poklone, o tome informacije potražite ovdje!