Uvođenje novih namirnica u prehranu

P: Poštovana doktorice,
Šaljem vam poruku u nadi da ćete mi pomoći. Imam curicu od 5,5mj. (prvo dijete) i problem s uvođenjem namirnica kad i što dati!
S mjesec dana morala sam krenit s adaptiranim mlijekom jer sam gubila svoje i ono malo što sam imala, bila je više voda nego mlijeko i sad smo na bebylovu. Ona je odlično prihvatila i s mjesec dana već je počela hvatati cijelu noć.
Međutim s 4 mj. počela se buditi noću i u prehranu smo joj uveli kašice (npr.3 dana jabuka, pa 3 banana pa mix nakon toga 3 dana kruška pa ponovo mix) to bi joj dala kroz jutro između obroka, ostalo mlijeko, a noću malo čaja kad kenjka pa bi zaspala.
Sad ima 5,5 mj. jede za doručak mlijeko pa kašice malo, pa mlijeko pa ručak povrće (mrkva, korabica, rižine pahuljice) ili malo palente pomješam,ostalo mlijeko prije spavanja ali i dalje se budi u još kraćim razmacima i histerično plače dok joj na kraju ne dam bočicu mlijeka jer čaj više ne pomaže.
Krajem 3. mj. na pregledu je imala oko 7,20 kg i 64 cm. Dr je zadovoljna pa ne znam u čemu je onda problem.
Mislim da je gladna i možda je ja krivo hranim, možda bi joj trebala još nešto uvesti u prehranu da je zasitim i u drugačijim razmacima.
Molim Vas za pomoć, unaprijed hvala!!!

O:

Niste naveli koliko je vaša bebica sada teška. S 3 mjeseca je zaista bila velika. Velike bebe su naviknute i na više obroka, pa se možda zbog toga češće budi. Mogu biti i zubići.

U svakom slučaju bebe od 5 mjeseci imaju pravo i na noćne obroke. Ako je puno teža možete joj ponuditi vodu ili čaj, ali to će sad ići teže jer je već stekla naviku da dobije mlijeko po noći.

Giovana Armano, dr. med., pedijatar
Pedijatrijska ordinacija dr. Giovana Armano

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!