Upala uzrokovana candidom

P:
Imam dijete od 16 mjeseci. Djetetu je dijagnosticirana candida. Rečeno mi je u Vinogradskoj bolnici da je najvjerojatnije od antibiotika jer je u dva mjeseca imao 6 kura antibiotika. Pelenska regija mu je upaljena, spolovilo naitečeno i otežano mokri. Prvi put smo radi toga završili u bolnici 18.11. Prvo smo dobili dijagnozu superbakterija ali su je nakon pregleda promjenili u candidu. U bolnici smo bili 7 dana koliko je bio na terapiji triderm kremom i bilo je naravno bolje. Rečeno mi je kako da održavam kožu suhom i koje kreme i kupke koristim. Nakon svih krema bepanderm, biobaza, cicelfat, uriage bio, la roce krena i kupka, sad je opet sve buknulo i to prestrašno izgleda, više ne znam čime da mažem i kako da djetetu pomognem jer ga strasno boli i otezano mokri. Hvala unaprijed.

O:

Pelenska regija je vrlo osjetljiva, to je područje uvijek vlažno i toplo te se gljivice lako razmnože i naprave gljivičnu infekciju. Osnovno je to područje držati suhim i čistim. Preporuka je da dijete bude bez pelene što je više moguće. Kad se popiški, operite ga u običnoj vodi i pustite da se koža zrači. Kad ide spavati i morate staviti pelenu namažite deblji sloj kreme koja sadrži cink- ona djeluje kao film koji štiti kožu od novih iritacija.

Za samu gljivičnu infekciju morate koristiti terapiju antimikoticima koji se mogu davati i duže jer su gljivične infekcije obično vrlo uporne.

Giovana Armano, dr. med., pedijatar
Pedijatrijska ordinacija dr. Giovana Armano

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!