Učestalost stolice kod bebe

P: Dvomjesečna beba ima trenutno 5.6 kg i od 5. tjedna zbog slabog napredovanja (+100 grama prvi mjesec; rođen je velik - 4.5 kg) uz 2 noćna dojenje tijekom dana uvijek nakon podoja dajem i izdojeno mlijeko na bočicu (300 do 400 ml otprilike) i još tijekom popodnevnih sati 100-180 ml adaptiranog mlijeka. Ovisno o tome koliko je gladan i koliko sam uspjela izdojiti za taj dan. On je zadovoljan, fino napreduje, samo ga zna mučiti stolica. Do 6 tjedana je imao stolicu nakon svakog podoja/obroka, a sad se to prorijedilo. Zanima me, s obzirom da jede i adaptirano mlijeko, bi li morao imati stolicu svaki dan? U prosjeku ima stolicu svaka tri dana i taj dan kad je ona na redu, bude u grčevima i plače predveče. Stolica je u redu, senfasta ili malo rjeđa, žućkasta.
Također, trenutno mene muči alergija na ambroziju - ne uzimam nikakve lijekove - no primijetila sam da je mali dobio osip po nogama u isto vrijeme kad su meni počeli simptomi alergije - je li moguće da dobiva "krivu" informaciju o alergenima preko mog mlijeka? Hvala puno na odgovoru!

O:

Beba ne mora imati stolicu svaki dan ako je na prsima. S obzirom na to da je vaša beba djelomično i na adaptiranom mlijeku, to se može promijeniti, ali ne mora. Mislim da se ne morate zabrinjavati. Stolice su uredne konzistencije i redovite, makar i svaka tri dana.

Što se osipa na nogama tiče, mislim da nije u vezi s vašom alergijom na ambroziju, te vam predlažem da se javite svom pedijatru da pogleda osip te da vam da daljnje upute.

Tagovi: , , ,

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!