Sumnja na urinarnu infekciju

P: Poštovana doktorice,
dijete mi ima mjesec i pol, prvih mjesec dana sam ju dojila i nadohranjivala sa Nanom sensitive, no međutim dojenje nije uspjelo i sada je isključivo na adaptiranom.
Jede svaka 3,4 sata i dajem joj po 120 ml ali ona ne pojede uvijek toliko, stolicu ima svaki dan po jednu koje je maslinasto zelene boje. Brine me to što kod jela ide s nogicama gore dolje, pokušava tiskati i mislim da ju muči probava jer hranjenje završava plačem. Ne znam da li bih joj trebala promijeniti hranu, mislim da nema kolike jer se to izvijanje i grčenje dešava kod jela. Nema temperaturu, ima oko 37.1 većinom. Kako sam ja kao dijete s 2 mj. bolovala od vezikoureteralnog refluksa, bojim se da nije možda urino infekt u pitanju ili neka bakterija. Dijete je imalo po izlasku iz bolnice 3980, rođena je s 4030 i 51 cm dužine, a na prvom pedijatrijskom pregledu je imala 4900 i 57 cm duga.
Hvala na odgovoru.

O:

Beba vam izvrsno napreduje - dobila je gotovo kilogram u prvom mjesecu. Bilo bi bolje da ste ostali na dojenju, tada bi grčevi, a najvjerojatnije se radi o tome, bili manje izraženim.

S obzirom na vas svakako možete napraviti i analizu urina, no kad beba tako dobro napreduje čini se da nema razloga za zabrinutost.

Giovana Armano, dr. med., pedijatar
Pedijatrijska ordinacija dr. Giovana Armano

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!