Redoslijed hranjenja

P: Poštovani, imam nekoliko pitanja u vezi redoslijeda hranjenja bebe.
Imam bebu staru 6,5 mjeseca. Sa 4,5 mjeseca počeli smo s dohranom. Nema nikakvih alergijskih reakcija, i beba je lijepo prihvatila nove okuse. Navesti ću vam naš redoslijed hranjenja, pa bih vas molila ako uvidite da negdje griješim da me ispravite. Dakle, ujutro 9h bočica mlijeka 210ml, zatim 12h ručak( mrkva, krumpir, tikvica, danas sam uvela palentu, uvela sam i hippov gris koji piše da se priprema samo s vodom, nakon navršenog 6 mjeseca uveli smo bijelo meso, teletinu, od ribe mola) zanima me da li je sto se tiče uvođenja namirnica ovaj redoslijed u redu, i što bih još mogla pripremiti za ručak. Nakon toga beba spava cca do 15h.
Oko 15h ,16h voćna kasica ( jabuka, banana, kruška, šljiva, marelica, sada smo počeli u voće stavljati žitarice, rižine pahuljice, koristim hippove koje pripremam s vodom i zatim umiješam u voće, uvela sam i proso koji miješam i s voćem i ponekad i za ručak ponudim kao prilog ), oko 18h bočica mlijeka ( taj obrok bude cca 150ml mlijeka, ne prođu 3 sata od voćnog obroka pa pretpostavljam da mu je to dovoljno mlijeka), zatim u 21h bočica mlijeka 210 ml. Što se tiče noćnih obroka, to obično bude 1 obrok noću, do nedavno je tražio oko ponoć bočicu, ali sad smo taj obrok izbacili, nekad se zna početi buditi izgleda kao da traži bočicu ali nakon par minuta ponovno zaspi, pa nisam sigurna dali je u redu preskočiti taj obrok. jedan obrok obično bude u razdoblju od 4h do 6h ujutro( 210ml) i nakon toga beba nastavi spavati do 7 i 30h.
Zanima me da li beba ima dovoljno mliječnih obroka u danu, i da li je nas redoslijed prehrane dobar. Voljela bih da mi ukažete na eventualne pogreške i da mi savjetujete sto bih još mogla promijeniti. Zanima me kada bih bebi mogla oko 21 h za večeru ponuditi nešto drugo osim mlijeka, ili je još uvijek samo mlijeko dovoljno ? Unaprijed hvala. Pozdrav!

O:

Imate dobar redoslijed obroka i dosta raznolikih namjernica. Nadam se da beba dobro napreduje jer to mi niste naveli, ali s obzirom da ste naveli detalje o prehrani, sigurno vas težina bebe ne zabrinjava – znači dobro napreduje. Nastavite tako, noćno obrok je sama beba shvatila da više nije potreban.

Giovana Armano, dr. med., pedijatar
Pedijatrijska ordinacija dr. Giovana Armano

Tagovi: , , ,

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!