Razdražljivost i plač

P: Poštovana doktorice,
Molim Vas za savjet. Naime imam bebu od mjesec i pol.
U zadnjih dva tjedna jako često neutješno plače, nekad i po cijele dane (kao npr. danas). S tri tjedna su počeli grčevi, tad smo bili na AD NAN Sensitive. Počelo je prvo uvečer, s jednom epizodom plača i vrištanja, da bi kroz par dana malena imala grčiće nakon svakog obroka. Kupili smo BioGaia kapi, ali mislim da one ništa ne pomažu.
S mjesec dana smo išli kod pedijatara na kontrolu, te uz savjet pedijatra prešli na NAN 1 formulu. Bebici je bilo bolje, razlika se primijetila nakon dva dana, bolno plakanje je prestalo.

Međutim unazad dva tjedna, malena je postala jako razdražljiva, plače skoro cijele dane, teško ju je umiriti i uspavati. Inače jako voli papati (rođena s 2600, sad s mj. i pol smo na 4200), ali je postala teška za nahraniti. Na pola bočice obavezno moramo stati jer počne plakati u sred jela, nakon što podrigne započinjemo s nastavkom hranjenja koje je sve samo ne mirno. Bebica završi hranjenje kroz neku nervozu i polu plač. S obzirom da je opet počela s bolnim i dugotrajnim plakanjem, postoji li mogućnost da grčevi nisu prošli? Ukoliko nisu grčevi, savjetujete li da posjetimo pedijatra kako bi otklonili sumnju da se radi o nekoj boli?
Problem je najveći što bebica neutješno plače i zna se dogoditi da spava po 10-15 min te se opet budi uplakana.
Hvala unaprijed na savjetu i Vašem mišljenju!

O:

Prema opisu mogu biti ponovo grčevi: Možete pokušati ponovo staviti bebau na specijalnu formulu za grčeve, uvesti probiotik. Ako ne prođe javite se pedijatru.

Giovana Armano dr. med., pedijatar
Pedijatrijska ordinacija dr. Giovana Armano

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!