Promjene na koži uslijed alergije

P: Lijepi pozdrav,
Imam curicu od godinu i 7 mjeseci. Povremeno, s razmakom od mjesec do dva, (manje-više, iskreno nisam zapisivala), javlja joj se crvenilo na čelu koje nakon pola sata prijeđe u sitne prištiće i za dan-dva nestane, ali uz to jako se češka po glavi. Znalo je po noći trajati i po pola sata bez prestanka.
Prvo što sam joj dala bio je Fenistil. Jedno 5 dana sve je stalo, vratilo se ponovno kroz pola mjeseca. Otišli smo kod doktorice i kroz priču zaključili smo da je alergična na rižu i ponovno Fenistil, Izbacila sam rižu ali sam jednom išla probati da baš vidim je li to to, i uvjerila se da je. Nakon dvije žličice javilo se crvenilo i sad više ne jede rižu. Ipak ponovno nakon nekog vremena svrbež po glavi i jako se češe.
Kad god pogledam kroz kosu, koliko mi ona dozvoli, ne vidim ništa osim crvenila od toga koliko se izgrebala, Ponovno kod doktorice, dala nam je Belosalic na 7 dana mazanja i vađenje krvi iz vene. Nalaz je savršen. prošlo sve, svi sretni i evo danas opet samo odjednom crvenilo i češkanje. Crvenilo je prošlo brzo, ostali mali sitni prištići i to češkanje je ponekad prije ili poslije spavanja, ali kad krene, sve me strah da će se izgrebati. Gdje god da tražim po internetu, ništa slično nisam pronašla.
Šampon za kosu je uvijek isti, ne mijenjam ga, omekšivač isti, prehrana sve u svemu ista, ne izmišljamo puno. Zbunjuje me to što je sve nekako isto i sve je u redu i samo odjednom problem.
Nadam se da ćete shvatiti nešto od ovog mog teksta, oprostite na smetnji i hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav.

O:

Ne mogu sa sigurnošću reći o čemu se radi. Preporučam kod ponovne pojave promjena na koži učiniti fotografiju i poslati. Zanima me da li u obitelji ima bolesti kože (sklonosti alergijskim reakcijama, psorijaze ….) i da li Vaše dijete još negdje na koži ima promjene (pelenska regija, laktovi, koljena…).

Ivana Manola, spec. dermatologije i venerologije
Poliklinika Manola

Tagovi: , , , ,

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!