Problem s dnevnim spavanjem bebe

P: Poštovani, imam pitanje za svoga sina. Ima 2.5mj. Hranjen majčinim mijekom i ad-om do 1 mj, kasnije samo ad. Zanima me je li u redu držati se količina obroka navednim kutijama ad-a? Prema njima sada bih njemu trebala davati 180 ml i to 5x dnevno. Kada pomiješam prah i vodu dođe oko 210. Ja mu dajem 150 ml 5-6x na dan. Pomiješan prah i voda daju 170 ml. Da li je to dovoljno?
Zanima me jer beba inače ne zna sisati, na bočici ne daje znakove u smislu da stane sa sisanjem, da ima opijenost od mlijeka i slično. Pretpostavim kad je gotova kada vidim da više cucla te nakon toga ne dajem više bočicu. Podrigne usred i nakon obroka. Tijekom podizanja plače. Na kilaži dobiva. Teško mi usne preko dana. Stalno plače. Je li moguće da je gladan? Ili imamo problem sa spavanjem? Navečer zaspe oko 10-11 i spava do 7-8. Ne budim ga više za obroke jer uredno dobiva na kilaži. Što napraviti s dnevnim spavanjem i kako znati da je beba sita?

O:

Draga mama,

Znak da je beba sita je taj da više ne želi sisati, te je barem sat do dva mirna (ne plače, spava, zadovoljno promatra okolinu). Naravno, to ovisi od bebe do bebe. Neke jedu puno češće, ali manje količine. Mislim da bi bilo dobro da se pridržavate količine koja je navedena na kutiji, te da joj ponudite dok ne vidite da sama odbija. To što beba više cucla nego što vuče, ne znači da ne jede. Beba i dalje jede, ali manje jer više nije toliko gladna. Zbog toga i plače kada ju podižete jer bi još jela. Ali vi najbolje znate koju količinu beba može pojesti.

Za dnevno spavanje preporučam da bebu zamotate. Vašem mališanu nedostaje vaša blizina i toplina (vaše disanje, rad srca). Savjetujem i da koristite zvukove poput bijelog šuma prije spavanja. To će ga podsjetiti na zvukove koje je čuo u maternici, pa će ga umiriti. Također bih vam preporučila maramu ili nosiljku za nošenje bebe. Vi ćete moći obavljati što trebate, a beba će mirno spavati na vama. Evo i videa kako biste mogli vidjeti kako ga zamotati.

 

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!