Plač tijekom dojenja

P: Poštovana,
Imam bebu koja je navršila 3 mjeseca prije 6 dana. Glavni problem koji me muči jest njeno plakanje dok je dojim. Nikada prije to nije bio problem, čak i kad je grčiće imala i probleme s izostankom stolice, jela je uredno. Do nedavno je jela svakih 2-2.5 h, sada to pokušavam produljiti jer je počela odbijati dojku, grčevito plakati ili plakati cijelo vrijeme dojenja. Zadnjih par dana jede svakih 3.5-4h. U prosjeku jede 15 min, a prije odlaska na spavanje navečer jede i po 45 min. Znači malo jede, pa plače, pa jede pa plače. Izgleda kao da se muči kad tako grčevito počne plakati. Znate li zašto je to tako i što mi je činiti?
Unaprijed hvala.

O:

Za plakanje djeteta na dojci mogu biti različiti uzroci. Najčešće se beba smiri na prsima. Moguće da imate manje mlijeka ili da beba ne može izvući… Moguće da ima promjene u usnoj šupljini -soor, koji joj smetaju pa ne može dobro sisati…

Predlažem da se beba pregleda kod pedijatra, jako je važno da se vidi kako napreduje, a možda ne bi bilo loše da se obratite i patronaži pa da se vidi za vrijeme dojenja što se točno događa.

Giovana Armano, dr. med., pedijatar
Pedijatrijska ordinacija dr. Giovana Armano

Tagovi: , , ,

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!