Noćni apetit

P: Poštovani,
imam bebu od 8,5 mj. Teška je 10 kg i duga 72 cm. Spavala je cijelu noć gotovo od kad se rodila. Međutim, kako smo počeli s dohranom (sa 18 tjedana) i kako postaje starija, želi jesti po noći jer po danu slabo jede. Evo za primjer. Mlijeko pije pred jutro (Hipp 250 ml) oko 5,6. I onda ništa ne pita. Ja joj oko 11 ponudim voće, ali rijetko kad pojede. Rekla bih da pojede oko 50 g. Oko 14,15 sati dam joj ručak (ako je kojim slučajem pojela sve od voća, ručak ne prihvaća do 16 h). Ručak nešto malo probrlja, nekad popije poslije i malo mlijeka, oko 17 sati, ako je ručala ranije. Oko 19 sati joj nudim mliječno-žitnu kašicu, to se natežemo. Bocu prije spavanja neće i onda se probudi oko 2 sata pa je pojede. Ne znam kako bih je naučila da ima lijepe obroke po danu i da pojede navečer?
Inače ne odbija hranu u smislu da radi grimase da joj nije fino. Sve će probati, ali ničeg se ne najede. Uvijek je nešto zanimljivije od jela. Iako pazim da jede u miru i TV nikako. Muči me što se budi noću jednom do dvaput jest, a kao mala beba nije? Čajeve i sokove ne želi piti, samo vodu.
Hvala vam puno.

O:

Vašu bebu između ostalog muče i zubići, a kako je jako aktivna i znatiželjna nema strpljenja jesti preko dana pa se budi noću i jede. S obzirom da lijepo napreduje i ima izvrsnu težinu za dob, ne treba je siliti. Pokušajte joj ipak dati nešto kalorično prije spavanja- žitnu kašicu, kašicu za “laku noć”. Vjerojatno se radi o prolaznoj fazi.

Giovana Armano, dr. med., pedijatar
Pedijatrijska ordinacija dr. Giovana Armano

Tagovi: , , ,

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!