Može li stres biti uzrok nedobivanja na težini?

P: Poštovanje doktorice. Već sam vam pisala u vezi dohrane...i mnogo hvala na odgovorima...poslušali smo vas i uveli meso, piletinu i teletinu, naročito što bebać sad ima 7,5 mj. i od zadnjeg pregleda prije 1,5 je dobio samo 250 grama.. (prošli put sam pisala da je imao 7200 ali nije vaga bila ok) tj. sad ima oko 7 100 gr. ...ima 4 obroka i pojede oko 150 mililitara po obroku, je li to dovoljno? Ima redovnu stolicu, 3-4 pelene dnevno.... ne znam zašto ne dobiva na težini... Koje je vaše mišljenje? Nalazi krvi su u redu kao i urin. Često se budi noću... rastu mu zubići gornje jedinice i obrezali smo ga u tom periodu. Može li stres biti razlog nedobivanja na kilaži? Unaprijed hvala na odgovoru.

O:

U drugoj polovini prve godine dobivanje na težini je manje nego u prvim mjesecima života. Beba od 7,5 mjeseci i oko 7 kg, nije pre mala. Nalazi su vam u redu, dakle, beba je zdrava. Buđenje po noći svakako može biti uzrokovano nicanjem zubića.

Predlažem da u obroke koje dajete ubacite i nešto kalorično, npr. keksić u voćnu kašicu (bez obzira ako već ima u nešto žitarica), a u slane kašice rižu ili neke druge ugljikohidrate- krumpir batat…

Giovana Armano, dr. med., pedijatar
Pedijatrijska ordinacija dr. Giovana Armano

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!