Kontracepcija

P: Poštovani,
Znam da će biti teško odgovoriti na moje pitanje s toliko nesigurnih podataka ali bilo kakva informacija koja bi ne umirila će dobro doći dok ne dočekam 16 sati i ne odem kod svoje ginekologice na pregled.

Kontracepciju Logest pijem već 7 godina...ovo ljeto sam imala pauzu mj dana ali sam se nakon toga vratila na Logest! Nekada sam koristila i Yaz. Prvu pilulu popila sam 15.7.2015. i po tome moj blister počinje srijedom, a zadnju tabletu pijem u utorak. Ovaj mjesec nije bilo tako... nešto sam zbrčkala a ne znam ni što ni kako ni kada.

Pretpostavljam da mi je zadnja pilula bila u periodu od petka 11.3 do pon 14.3, s time da sam odnos imala u subotu i vjerojatno i u ponedjeljak! Za utorak i nedjelju mislim da odnose nisam imala, ali nisam sigurna... odnose prakticiram nezaštićene dok sam na pilulama!

Molim neki odgovor, kako bi se makar malo umirila... što da napravim? Hoće li test za trudnoću nešto pokazati s obzirom na tako kratki period? Kolika je šansa za trudnoću s obzirom na tolike godine uzimanja?
Lp, Sara

O:

Poštovana Sara!

prema ovome što ste napisali Vi ste 2-3 dana preskočili uzeti pilule, ako je to točno, jer mislim da ni u to niste sigurni. Ovisno u kojem ste periodu preskocili, postoji veća ili manja mogućnost za trudnoćom. Ako niste imali odnose prije kroz ciklus nego kao što ste naveli, nisu neke šanse da bi se mogla dogoditi trudnoća. Trenutno je rano da bi test za trudnoću nešto pokazao.

Zrinka Komadina Estatiev spec. ginekologije i opstetricije
Poliklinika Gemini Plus

Tagovi: ,

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!