Kakvu vodicu za ispiranje smiju koristiti djeca?

P: Naša troipolgodišnjakinja pere redovito zubiće i vidi mene i supruga kako koristimo konac i vodicu. I ona to želi koristiti pa sam mislila iskoristiti njenu volju da stvarno nakon pranja i ispire s nečime. Zna promućkati da ne popije ali ipak ne bih htjela, naravno, riskirati ako joj pobjegne. Znam da ne postoji na tržištu ništa primjereno njezinoj dobi, imate li Vi možda prijedlog ili savjet? Nešto razrijediti ili da sama nešto napravim, npr. čaj od kadulje i slično?

O:
Poštovani,
rijetko se susrećemo s problemom djeteta koje pretjerano vodi brigu o zubima, i to je osvježavajuća promjena! Konac joj dajte da koristi, iako sama vjerojatno neće uspjeti očistiti između zubiju. Tu joj vi pomozite, izvrsno je da se navika korištenja zubnog konca stekne već s mliječnim zubima. Osobito je važno očistiti prostor između mliječnih kutnjaka (četvorki i petica). Postoji konac koji je razapet na plastičnom luku; njega je možda malo jednostavnije koristiti kod djece.
Što se tiče ispiranja, vodice za usta nisu prilagođene za djecu. Tu ste i sami došli na odličnu ideju – skuhajte čaj od kadulje i mente te ga ulijte u praznu bočicu vodice za ispiranje usta. Štoviše, i sami možete koristiti ovu izvrsnu prirodnu “vodicu”!

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!