Je li kronična upala sinusa uzrok glavoboljama?

P: Poštovani, već 6 mjeseci patim od tupih glavobolja koje počinju ujutru tijekom dana, bol se smanjuje ili nestaje i naveče opet pojavi. Jako sam anksiozna osoba, liječim se. Uz sve to imam kroničnu upalu sinusa već 13 godina i devijacije u nosu. Brinu me glavobolje, slikala sam glavu i sve je bilo ok, osim sinusa, naravno. Pila antibiotike i gotovo svaki drugi dan moram piti brufene ili nešto ne bi li glavobolja nestala, ali baš i ne djeluje. Je li moguće da je to sve od anksioznosti ? Naravno, imam sve moguće nalaze urađene i svi su dobri.
P.S. djevojka sam i imam 19 godina, anksioznost imam godinu dana, a glavobolje su počele s prvim napadom panike. Napade nemam od rujna, ali glavobolja ne nestaje. Hvala unaprijed.

O:

Poštovana, onaj dio glavobolje koji može biti uzrokovan upalama sinusa vjerojatno je posljedica devijacije u nosu, koju sama spominjete. To se rješava isključivo operacijom, a prije toga treba učiniti CT sinusa da se vidi u kojoj mjeri su sinusi zahvaćeni. Dugotrajno uzimanje antibiotika i sredstava protiv bolova nisu dobro rješenje problema. Ako i nakon toga glavobolja bude u određenoj mjeri prisutna, onda će to zahtijevati daljnje liječenje anksioznosti.

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!