Izostanak mjesečnice i negativan test na trudnoću

P: Ovako, zovem se Marija, imam 26 godina. Imam curicu od 2.5 godine, samo nju. Rodila sam 2013. god, onda sam počela imati problema s menzesom, nisam dobivala po tri mjeseca pa sam pila tablete dubston, tako su se nekako zvale. Pila sam do desetoga mjeseca prošle godine pa sam dobila 27.11, pa 4.12, pa 9.1, pa 8.2, 8.3, 29.4, 4.6. i zadnja mi je bila 8.7 traje mi po pet dana. Ultrazvuk mi je uredan, također Papa test, bila sam na pregledu 10.4.2015., rekao mi je da mogu ostati trudna, znači odnose smo imali od 12.6. pa do danas ali menzes nisam dobila 9.8. kako mi ispada. Test sam napravila jučer ali je negativan. Što da radim, molim pomozite mi.

O:

Test na trudnoću je najbolje učiniti kad Vam izostane menstruacija.

Test na trudnoću je pozitivan tek kad se oplođena jajna stanica smjesti u maternicu (kad dođe do implantacije zametka), a to je 6-12 dana nakon ovulacije. Kod većine žena, oko 85%, to je 8-10 dan nakon ovulacije.

Ako Vam je test na trudnoću i tad negativan, još ne znači da niste trudni. Možda ste kasnije imali ovulaciju, a time je i implantacija bila kasnije.

Stoga će testiranje 9 ili 10 dan nakon ovulacije osjetljivim testom na trudnoću (20-25 mIU) kod velikog postotka žena dati pozitivan rezultat.

Kristian Kurdija, dr. med.
Poliklinika BetaPlus

Tagovi: ,

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!