Četverogodišnjak odbija hranu i jede samo slatko

P: Imam sina od 4 godine (26.6). Ima 23 kilograma (ne znam otkud mu?). Od 2. godine je počeo zafrkavati oko hrane, jede svega par jela, a ostalo neće ni probati. Još uvijek hoće bocu čokolina ujutro i navečer, u tanjur ili šalicu nema šanse?. Kad mu se ponudi neka nova hrana, onda kaže da nije gladan ili počne plakati, a onda poslije toga traži nešto slatko... Da se njega pita, živio bi samo od slatkog?. Krenuo je u vrtić, tamo kad mu se ponudi ručak, pojede samo kruh... Kad dođe kući, kaže da nije gladan?. Kad jede ručak, vidi se da mu je to tlaka, pojede samo zato što mora i spasi se kad se digne od stola (ne pojede u velikim količinama, kako kad...). Više ne znam što da radim i je li ja griješim?

O:

Dječak od 4 godine ne bi trebao piti na bočicu čokolino. Slatko nikako nije preporučljivo. Dobro je da ide u vrtić pa bez obzira što za sad jede samo kruh, s vremenom će jesti i druge namirnice.

Mislim da bi trebali inzistirati da pojede svoj obrok, par žlica, par žlica. Dječak je dobro uhranjen pa ako ne dobije čokolino ili nešto slatko možda ogladni pa će pojesti konkretan obrok.

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!