Česta promjena adaptiranog mlijeka

P: Rodila sam 19.12.2017. zdravog dječaka u 38. tt. Porođajna težina je bila 2710 g porođajna visina 47 cm, apgar 10/10. Po izlasku iz bolnice imao je 2620 g. Sad ima 3 mjeseca i 6 kg. Dojila sam 8 tjedana, a onda sam zbog bolova ( u trudnoći mi je dijagnosticirana dijastaza simfize.. .jos uvijek osjećam bolove) morala prestati pa sam se izdajala, ali kako je dijete slabije dobivalo na težini uvedena je dohrana Hipp combiotik pre jer su mu to i u rodilištu davali. Prelazimo na Hipp combiotik 1 i nakon nekog vremena počinju muke. Dijete se kod svakog obroka grčilo, uzme malo mlijeka i onda plače i kao da ima grčeve. Odjelna pedijatrica nam preporučuje da promijenimo formulu. Prelazimo na Hipp 1 bio i dijete konačno dobro jede.
Nedugo nakon toga dijete se razboljelo, dobio je virusni bronhiolitis, bio hospitaliziran 5 dana, na sol medrol iv. inhal. salbutamolom, šlajm još ponekad izbaci. Unazad nekoliko dana, možda nekih 15 dana, odbija bočicu, svako hranjenje plače, prihvati bočicu tj. povuče par puta i kad shvati što je, jednostavno pljune i ne želi jesti. Tada i suprug i ja činimo sve kako bi makar malo pojeo (proizvodimo razne zvukove, šumove...). Noćno hranjenje prođe bez problema... možda dok je još u nekakvom polusnu pa pojede.
Promijenili smo formulu po savjetu pedijatrice. Davali smo mu Nan 1, ali ista stvar, od njega nije imao stolicu i imao je vjetrove, pa smo se vratili na Hipp bio 1. Naša pedijatrica smatra da ništa nije zabrinjavajuće obzirom da dijete napreduje, inače je vesela beba. Još da dodam da lijepo spava.
Savjet naše pedijatrice je da mu u formulu dodam žitarice da bude gušće i da ga hranim na žličicu... pokušat ćemo i to... sve samo da jede. Od nalaza imamo nalaz krvi koji je uredan, vrijednost trombocita je nešto veća (za nekih 20 jedinica više nego uredna vrijednost), nalaz urina bo. Napominjem da smo u očaju kupili nekoliko bočica jer smo mislili da je problem u njima.
Molim Vas za savjet... što i kako pomoći djetetu da opet normalno jede? Možemo li pokušati sa Hipp pre koji je jeo na početku ako on odgovara po starosti djeteta? Ne znamo više na koji način uspostaviti normalno hranjenje.
Hvala vam na odgovoru

O:

Puno ste puta promijenili vrstu adaptiranog mlijeka, pa preporučam da sada ostanete pri onom zadnjem Hipp bio. Beba vam lijepo napreduje, pa iako je teško s hranjenjem vi to ipak dobro uspijevate.

Preporučam bočicu dok beba spava, danju i noću, a nadohrana kašicama kad je budan. Sa 4 mjeseca moći će već povrće i žitne kašice pa će i s prehranom u cijelosti biti lakše.

Tagovi:

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!