Bolno nicanje mliječnih zubića

P: Moje dijete od 8 mjeseci teško podnosi nicanje zubića. Na koji način joj možemo olakšati bol jer noću se nitko ne naspava. Hvala na odgovoru.

O:

Nažalost, nema univerzalnog lijeka protiv tegoba pri nicanju mliječnih zubića. Možete pokušati s gelovima koji se mogu kupiti u ljekarni (naglasite da su za bebu!) koji smanjuju upalu i pospješuju cijeljenje, npr. Aftamed junior ili Gengigel baby.

Dijete za vrijeme nicanja gura u usta sve što mu dolazi pod ruku pa mu možete olakšati tako da ohladite u hladnjaku mokru gazu ili ručnik. Danas postoje dječje igračke za grickanje punjene gelom ili vodom koje možete ohladiti u ali isto tako možete staviti u hladnjak i običnu gumenu igračku za grickanje. U ovoj fazi pazite da je sve što dijete stavlja u usta čisto, da prljavim igračkama ne uzrokuje superinfekciju na sluznici koja je ionako bolna i upaljena.

Prirodni lijekovi za olakšavanje tegoba pri nicanju su tinktura kamilice ili kadulje (može poslužiti i čaj) kojima možete namazati zubno meso vaše bebe. Homeopatski pripravci su također pogodni za bebe jer sadrže izrazito malu količinu aktivne supstance.

Tagovi: , , , ,

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!