Bebu muče grčevi

P: Poštovana dr.
Imam sina starog 8 tjedana kojeg muče grčevi od 10-og dana života. Dojim, moja prehrana nema nekog utjecaja sam zaključila ali on pohlepno siše. Stolica je zlatnožuta vodena, dobro napreduje. Brine me to što njega kroz cijeli dan to muči, stalno se napinje, često sati produ da jednom ispusti vjetar, trbuh mu i nije nešto napuhnut s obzirom koliko se napinje. Ima dana kad vrišti u neodredeno vrijeme, a ostalo vrijeme je loše volje i plače. U zadnjih par tjedana mu je stanje samo gore. Ne može spavati tokom dana, samo dok se nosi nešto odspava na rukama iako je jako umoran. Noću je malo bolje iako mislim da ne odspava u 24sata ukupno 10 sati. Probali smo s espumisanom, a trenutno koristimo samo biogaju i kapi dr. Perovića. Teško mi ga je gledati da se toliko muči i uvjek mislim da mu nije nešto ozbiljnije od grčića, iako izgleda zdravo bez obzira na neispavanost. Molila bih Vas za mišljenje, imam li se razloga brinuti i nešto poduzeti ili će ovo proći bez ikakvih posljedica? Hvala! Pozdrav!

O:

Kod vaše bebe se radi o dojenčkim grčićima, koji se zaista mogu desiti i kod dojenih beba. Za sada ste sve dobro radili. Pratite bebu kako napreduje, ako je sve ok s težinom, apetitom i stolicom morate biti strpljivi.

Sada je ljepše vrijeme pa se šećite, možda će beba vani bolje spavati. Masirajte trbuščić. Ako grčevi ne prolaze nego se još više pojačavaju, javite se svom pedijatru.

Giovana Armano dr. med., pedijatar
Pedijatrijska ordinacija dr. Giovana Armano

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!