Bebina stolica

P: Poštovana!
Majka sam dečka starog dva mjeseca. Rođen kao nedonošče s 2 kg u 37. tjednu induciranim porodom. Bebać je savršeno zdrav, prešao je 3 kg i sad je vjerojatno blizu 4. Dojen je, ali je problem u tome što je naučen na konstantno davanje dojke - zbog male kilaže i žutice. Sad pokušavam unijeti nekakav razmak u podoje, da je minimalno sat i pol do dva između obroka. I otkad smo krenuli s tim (srijeda) tada je imao zadnju stolicu. l, obilnu. Do danas ništa, znači dva dana ne kaka, samo prducka. Ne znam je li to povezano ili nije?

Bojim se da nije gladan, a opet mi nema smisla da ga vraćam na stari režim u kojem je doslovno cijelo vrijeme na sisi. Pa hoće, neće, pa spava na dojci, pa jede malo... Kad je razmak jede minimalno 5 minuta. Znam da je normalno da dojena djeca nemaju stolice i po 10 dana, ali opet...
Može li kakav savjet?
Unaprijed hvala.
Mateja Spevec

O:

Ako je bebica na prsima, zaista može imati stolicu jednom u 10 dana. To je fiziološki, i ne trebate se brinuti oko toga. Ako vam se čini da ga to muči, možete dati probiotike.

Što se tiče dojenja, ustrajte tako da beba ima nekakv ritam i razmak. Nije nužno da je 24 sata na prsima. Možete s bebom otići u šetnju nekoliko puta dnevno što će ga vjerojatno zavarati, pa ćete produžiti period između dojenja.

Giovana Armano, dr. med., pedijatar
Pedijatrijska ordinacija dr. Giovana Armano

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!