Beba se neprestano budi noću! Je li problem u prehrani?

P: P: Imam bebu od 8 mjeseci i 7 dana. Rođena s 4,5 kg i trenutačno ima oko 8 kg. 7 Mjesečno je dobivala samo 300 grama, a do otprilike petog mjeseca starosti, hranila sam ju samo majčinim mlijekom, ponekad čak i do 12 puta dnevno. Noćni san nam je vrlo rascjepkan, beba neprestano plače i vrti se, pa sam se odlučila na uvođenje dohrane s otprilike pet i pol mjeseci. Sada je naš raspored otprilike ovakav: buđenje, dojenje, kašica (pola banane, jedna jabuka, nekoliko petit keksa), šetnja, ručak (kašica od povrća i/ili malo mesa), oko pola pet obrok poput heljde i riže, grizolina i sl, a onda opet dojenje. Zadnji put kad smo joj u pola 8 dali večeru, pojela je strašno puno, no opet je bila nervozna, pretpostavljam radi toga što se prejela. Nudimo ju vodom često, bočicu ne želi, sve na žlicu, nema dudu. Po danu spava jednom oko sat i pol, ali unatoč tome noću jako loše spava. Molim vas neki savjet!

O:

O: Dijete lijepo dobiva na tjelesnoj masi, što je najbitnije. Uvođenjem dohrane treba dijete naviknuti na vrijeme hranjenja, jedenje u krugu obitelji i teksturu hrane. Hranu uvodite po kalendaru. Količinski treba pojesti jednu zdjelicu po obroku. Hranu treba rasporediti u tri velika i dva manja obroka. Jedan obrok (najčešće večernji) neka bude kaloričnija mliječna kašica, to bi moglo pomoći da se ne budi noću. da se ne budi noću.

Kada se doji, podoj treba trajati do 20 minuta, poslije se možete nastaviti maziti. Dijete se najvjerojatnije ne budi zbog gladi, nego već u toj dobi kreću zubi i zbog toga može bit nervozno cijelog dana. Za zubiće možete kupiti gumene igračkice za zubiće i masirati ili mazati desni gelom za zubiće. Tijekom dana dijete treba piti tekućine. Ako ne želi na bočicu, možete probati s čašicama s kljunom. 

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!