Beba odbija mlijeko, treba li dati drugu formulu?

P: Poštovani, imamo curu od 2 mjeseca. Kako joj je gornja usna bila navezana, počeli smo s nadohranom na dudu (mlijeko +Aptamil) jer nije dobro mogla na dojku. Kasnije nije bilo dovoljno mlijeka i sada pije jednom dnevno 120 ml mlijeka, ostalo nadohrana (5-6 puta na dan) po 100 do 170 ml.E sad, od jednog vremena je počela odbijati Aptamil pro expert koji smo rabili (dosta smrdi) i počeli smo sa Hip combiotic i jela je do prije par dana. Više ne znamo što da joj damo jer sad i to odbija, plače, mlati ručicama. Inače je zdrava beba i dobila je 2400 g za 2 mjeseca. Rođena je sa 3010, sada ima 5500 g. Je li do nadohrane, vode, ili nešto treće? Pedijatrica nam je rekla da joj ispiramo nos fiziološkom rastvorom jer ne može disati. A i to ne pomaže. Pa eto... Neki savjet možda?

O:

Za sada bih vam preporučila da ostanete pri posljednjoj vrsti adaptiranog mlijeka. Često mijenjanje nije najbolje. Vi joj nudite pa koliko pojede.
Svakako čistite nosić i kapajte fiziološku otopinu, osobito prije hranjenja. Ako je nosić začepljen, beba može slabo jesti. Pratite težinu pa ako vam se čini da ne dobiva na težini, svakako se morate javiti pedijatru.

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!