18.3.2012. god. moja beba sa 8 mjeseci imala je prvi napad, gdje se ukočila, ispružila ruke ispred sebe i bila bez svijesti 2 min. Odveli smo je doktoru i snimili ultrazvuk glave, koji je bio uredu, i rekli su nam da to nije ništa opasno, kao javlja se na proljeće, jer bebi fale vitamin C i D, kalcij, magnezij. Propisali su joj terapiju da pije Plivit c, željezo mjesec dana, to smo i uradili, svaki dan je pila propisane lijekove. Međutim kad se desio prvi napad davali smo joj bananu i nakon 20-ak min se desio napad.
2.5.2012 danas se desio ponovni napad isto davali smo joj bananu, kad se ona odjednom oborila na kauč iz sjedećeg u ležeći položaj, odmah smo joj dali Diazepam u guzu (preporučio nam nas pedijatar)i nakon toga izmjerili temp, bila je 37, znači nije imala temp. a napad se desio... ja sam u djetinjstvu imala dječji fras koji se jednom desio i pila sam neke tablete 2 godine, nikad nisam imala nikakve posljedice... s našom bebom smo išli i na dalje pretrage, gdje su nam rekli u slučaju ponovnog napada napraviti magnetnu rezonancu i EEG. Što vi mislite da je u pitanju, je li epilepsija, ili možda alergija na bananu ili nešto treće.

Trebalo bi svakako učiniti predloženu obradu. Konvulzivni napad može biti posljedica raznih uzroka, te se svakako sve mora ispitati. Alergije na hranu same po sebi ne rezultiraju direktno konvulzijama osobito to ne bi trebalo biti neposredno nakon uzimanja zalogaja hrane, u ovom slučaju banane.


S obzirom da u obitelji ima febrilnih konvulzija tim više treba učiniti detaljnu obradu.