Imamo sinčića starog 3 tjedna i 5 dana, dojila sam ga 2 tjedna i davala mu još i bocu, ali zadnje vrijeme nemam nikako mlijeka pa je na umjetnom. U zadnje vrijeme ima problema s grčićima. Prije su se dešavali rijetko, ali sad već tri večeri za redom plače po skoro 3-4 sata. Išli smo s njim na redovnu kontrolu 15 dana poslije poroda, doktorica kaže da je sve uredu s njim, na težini je tada imao 4100 g a po izlasku iz bolnice je imao 3700 g. Sad koliko ima ne znam jer iduće sedmice nam dolazi patronažna da ga pregleda. Također doktorica nam je rekla da mu promijenimo hranu ako bude i dalje imao jake grčiće. Tada smo bili na Beibimil1, a onda prešli na Nan1, imam osjećaj kako smo prešli na Nan1 da mu je gore, koliko je pametno opet mu promijeniti hranu i koju Vi preporučujete? Također ima samo jednu stolicu na dan, zućkasto-zelenkasta mu je i malo tvrđa. Dajem mu čaj od kamilice, ali i komorača. I još jedna stvar, malo spava, obično nakon napada grčića jako je nemiran i teško zaspe. Je li to ok? Preko dana odspava 2-3 sata jer se hrani svako 3 sata. Molim Vas ako mi možete kako pomoći dobro bi mi došlo. Hvala unaprijed

Kao prvo grčići su sigurno intenzivniji kod beba na umjetnoj prehrani. Hranu ne treba mijenjati jer će se problem samo pogoršati. Ako i mijenjate treba uvesti umjetne formule specijalne za bebe s grčevima, ali sada bih ja još malo pričekala na Nanu da ne mijenjate prečesto.


Osim kamilice i komorača možete dodati probiotike, ima ih i u kapima ili u prašcima koji se otope u vodi ili čaju. Ako niti to ne pomogne možete uvesti i kapi protiv grčeva.


Ako su grčevi unatoč tome svemu jaki dobro bi se bilo posavjetovati s pedijatrom te učiniti neke dijagnostičke pretrage, urin na prvom mjestu.