Imam bebu staru 6 mj. Rođena je s 2780 g i 49 cm duga. Dojila sam je dva i pol mjeseca, ali uz dohranu Bebimilom. Kad sam prešla samo na Bebimil, neko je vrijeme napredovala dobro, 35 g dnevno i nakon par dana je pala na 15 g dnevno i imala je zatvor. Onda sam prešla na Hipp Combiotik. Opet je dobro krenula s napredovanjem, ali je imala stolicu dva, tri puta dnevno pa me je doktor vratio na Bebimil ima mjesec dana i opet isto malo naprijed i odjednom dolje. Uvela sam joj nadohranu mlijeko s malo rižolina pa voćna kašica, mlijeko, juhica od piletine, puretinu neće, ali slabo ide sad sam joj dala aptamil stolica joj je nekako crna previše i opet zatvor. Ispočetka je bilo ok, ne znam što da radim beba je zdrava i vesela, ali sad ima 6200 g, 66 cm duga. Imam li razloga za zabrinutost ili da opet pokušam vratiti se na Hipp ili neko drugo mlijeko koje mi preporučujete da je najbolje. Hvala

Kombinacije i mijenjanje mlijeka nije baš najbolje. Najbolje bi bilo da možete dalje dojiti. Mislim da tada problema ne bi bilo. No sada beba jede adaptirano mlijeko. Neka beba uzima mlijeko koje joj prema vašoj procjeni najbolje odgovara, na koje nema grčeve i dobro napreduje. Mliječne obroke možete svesti na 2 do 3 maksimalno, a ostalo joj dajte nadohranu: voćne kašice, žitne kašice i ručak u obliku povrća juhice i mesa.


Pratite kod pedijatra kako beba napreduje, regulirajte stolice prehranom ovisno o tome da li je zatvor ili su stolice nekoliko puta dnevno.