žena oboljela od raka

“U bolnici čekam kemoterapiju! Ostanite doma, nikada nije bilo lakše nekome spasiti život!”

Nikome nije jednostavno u ovoj situaciji koja nam je život promijenila iz temelja, no kako je tek onima koji se, uz pandemiju koronavirusa, bore s dijagnozom karcinoma. Svoju je priču za Storyjev projekt Same Chances ispričala 27-godišnja djevojka iz Siska Adela Klobučar

“Ostani kod kuće. Molim te. Sjedim u bolnici i čekam kemoterapiju. Kad bi barem znao koliko nas ima koji sada gotovo da nemamo imunitet. Nikad nije bilo lakše nekome spasiti život”, zavapila je na društvenim mrežama 27-godišnja djevojka iz Siska Adela Klobučar, blogerica, model, glumica i magistra farmacije, kojoj je dijagnosticiran rak dojke. Adela je za Story , u sklopu društveno odgovornog projekta Same Chances, ispričala kako se nosi sa situacijom koja ju je zadesila.

“Za dijagnozu sam saznala prije pet mjeseci, neposredno nakon 27. rođendana. Krajem ljeta primjetila sam kvržicu u dojci za koju se, nakon ultrazvuka i punkcije, uspostavilo da se radi o zloćudnom karcinomu dojke.  Vrlo brzo nakon uspostavljanja dijagnoze počele su i kemoterapije, njih ukupno šesnaest”, ispričala je Adele i zamolila ljude da ostanu kod kuće, jer tako čuvaju svoje zdravlje, ali i živote drugih, posebice onih koji su, poput nje, već zdravstveno ugroženi.

Adela odlazi na terapiju jendom tjedno u dnevnu bolnicu i vrlo je zadovoljna mjerama koje bolnica poduzima u svrhu zaštite pacijenata.

“I prije ove pandemije dosta sam vremena provodila odmarajući kod kuće zbog mog trenutačnog stanja, no svakodnevno sam par sati boravila u prirodi. Kako sada izbjegavam izlaske iz kuće koji nisu nužni, vrijeme uglavnom provodim čitajući knjige, gledajući filmove, a opskrbili smo se i društvenim igrama te puzzlama. Vrijeme koristim i za rad na sebi u svakom smislu, ali ostane i koji sat u danu za proljetno čišćenje stana. Mislim da iz svake životne situacije, pa i ove, trebamo nastojati izvući najbolje jer nikada nije sve tako crno kako se možda u početku čini”, ispričala je ova optimistična djevojka za Story.

View this post on Instagram

A post shared by Adela Klobucar (@adelaklo) on

Izvor: Story
Fotografije: Instagram

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Koronavirus se pojavio u jednoj osnovnoj školi

Svim učenicima trećeg razreda jedne osnovne škole u…

proljetne alergije

Otkriven još jedan simptom proljetnih alergija. Ako ovo osjećate, ne umišljate!

Proljeće je zbog povećane koncentracije peluda u zraku…

Pročitajte i:

Znate li što je Blue Day i zašto biste u subotu trebali obući nešto plavo?

Važno zdravstveno-edukativno događanje četvrtu godinu zaredom u Hrvatskoj organizira Udruga P.I.N.K.– life s ciljem jačanja…

preuranjeni pubertet

Značajno spuštena dobna granica ulaska djevojčica u pubertet! Što kad već sa šest godina počnu rasti grudi?

Indeks tjelesne mase i kemikalije u proizvodima za osobnu njegu mogli bi biti glavni krivci…

Poznata manekenka jača od zdravstvenih problema! Postat će mama!

Čak sedam godina nije imala menstruaciju, a onda su joj liječnici dijagnosticirali sindrom policističnih jajnika.…

zaštita kože na suncu

INTERVJU Akademkinja Mirna Šitum : 'Hoće li zbog koronavirusa melanom uzeti još više života?'

Iako su zbog pandemije koronavirusa bili prisiljeni odgoditi mnoge javno-zdravstvene akcije s ciljem prevencije raka…