Slavna mama i kći: ‘Ovo je naš način kojim gradimo super odnos!’

Mame i kćeri nerijetko dijele istu strast prema određenim životnim navikama, a da "kruška ne pada daleko od stabla" pokazala je i supermodel Gisele Bündchen koja s kćeri Vivian redovito vježba jogu

Supermodel Gisele Bündchen već godinama vježba jogu, a da “kruška ne pada daleko od stabla”, pokazala je nedavnom objavom fotografija na kojima ovu drevnu vještinu prakticira u društvu kćeri Vivian. Naime, objavila je dvije fotografije: jedna je nastala 2013. godina, kada je danas 7-godišnja djevojčica bila još sasvim mala, dok je drugu snimila nedavno. Mama i kći, čini se, dijele istu ljubav prema – jogi. Razvoj snage, fleksibilnosti, izdržljivosti; održavanje i poboljšanje zdravlja kralježnice; uravnoteženje rada živčanog, lokomotornog, dišnog i endokrinog sustava; razvoj zdravog tjelesnog samopoimanja; znanje korištenja daha za smirivanje ili energizaciju…, samo su neke od prednosti joge.

View this post on Instagram

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

“Djeca koja prakticiraju jogu sretna su djeca koja odrastaju u sretne odrasle ljude!”, smatra i certificirana učiteljica dječje joge Lana Presečki, koja završava vrlo zahtjevnu edukaciju za učitelja prenatalne i postnatalne joge, pa će uskoro postati prva nositeljica Bithtlight licence u Hrvatskoj. Ova majka triju djevojčica, koje su i same prave male majstorice joge, otkrila je kako joj je joga osobno pomogla u stresnoj fazi života te koje su sve blagodati ove drevne vještine za razvoj djece. Priču o njoj pročitajte OVDJE.

Sat dječje joge počinje osvještavanjem stanja tijela – razvijanje prisutnosti; potom slijedi osvještavanje daha – način na koji dišemo, pravilno disanje i vježbe disanja kojima utječemo na aktivaciju, smirenje i uravnoteženje organizma. Središnji dio sata su vježbe kojima se jača tijelo te razvija fleksibilnost i izdržljivost, a potom slijede i vježbe usmjerene na kralježnicu – jačanje i opuštanje mišića uz kralježnicu. Na kraju je opuštanje, tj. integracija cijelog sata kroz ležeći položaj. Popularnost joge među djecom i roditeljima iz godine u godinu raste i to ne samo zbog činjenice da gradi tijelo i fleksibilnost. U izazovnim vremenima u kojima živimo, još je važnije pripremiti dijete za onaj dio života u kojem se traži samopouzdanje i emocionalna snaga, kreativnost i koncentracija, nošenje sa stresom…, a sve je to moguće osnažiti baveći se jogom.

Tekst: D. P.
Fotografije: Instagram i privatni arhiv

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Malena Lena mamu Jelenu Veljaču raznježila svojom idejom

Koliko je malena Lena empatična djevojčica, najbolje se…

Slavne mame bez uljepšavanja (po)kazale što misle o dojenju

O temi dojenja nerijetko se "lome koplja". I…

Pročitajte i:

mali dečko

Prepucij ili kožica kod dječaka: Kako izbjeći komplikacije, savjetuje vas pedijatrica

Mnogi roditelji muške djece susreli su se s problemom priraslica, a neki i s fimozom.…

djeca pod stresom

Nakon traumatskog događaja: Kako se nositi sa životom i svojim emocijama?

Unatrag nekoliko mjeseci svjedoci smo i žrtve višestrukih traumatskih događaja i nije važno svjedočimo li…

beba pije mlijeko

Znate li koliko soka dnevno smije piti vaš mališan? A mlijeka? Što mu od zdravih pića još možete dati?

Voda je najbolji izbor za piće, ali što još možemo ponuditi djeci a da bude…

mama i djeca

I oni najžilaviji roditelji se pitaju: Kako pomoći sebi i djeci nakon potresa?

Teško je biti sabran i opušten nakon proživljenog potresa, pogotovo kad aplikacija LastQuake dojavljuje cijelo…