obitelj tijekom vožnje biciklom štiti se od koronavirusa maskama za lice

Priča mame čiji je sin više od 100 dana imao simptome koronavirusa

"Nemamo pojma što ovaj virus čini našim tijelima i tijelima naše djece na duže staze", smatra ova mama i apelira na javnost da ne shvaćaju olako Covid-19 bolest

“U ožujku je cijela naša obitelj počela pokazivati simptome COVID-a. Prvi, naš najstariji sin, koji je imao groznicu, upalu grla, mučninu, glavobolju i blagi  kašalj. U roku od 48 sata, svih petero bili smo bolesni, posljednji naš 8-godišnjak, čiji je slučaj bio najblaži od svih. Danas, više od 100 dana kasnije, on je još uvijek bolestan", tako svoju priču počinje trostruka mama Stacya Kelly s Floride. Podugački post, u kojem opisuje detalje njihove borbe protiv koronavirusa, objavila je na svojem Facebook profilu.

“Četrnaesti dan kao pojave simptoma, pozvala sam ga u šetnju. Bio je u krevetu dva tjedna i mislila sam da će se osjećati bolje ako ustane i počne se malo kretati. Tek što smo napravili nekoliko koraka, moj sin, koje je inače neprestano u pokretu, tražio je da ide kući jer je bio umoran. Nije bio siguran može li stići do kuće. Morao je sjesti na pločnik. Kad smo stigli kući, ponovno sam nazvala pedijatra", piše ova mama u postu 108. dan otkad su se suočili s koronavirusom.

Dječak ima temperaturu svaki dan. Osim zavjesa, na prozorima im vise deke, radi dodatnog zamračenja prostora, jer mu smeta svjetlo. Izgubio je kilograme, pa uzima preparate za poticanje apetita. Bolovi u mišićima i dalje su prisutni, a i najmanja aktivnost umara ga. Iscrpljen je, loše spava, prošao je sve moguće liječničke kontrole kako bi se isključilo sve što bi eventualno moglo uzrokovati ovakve dugotrajne tegobe. No svaki test bio je - u granicama normale.

“Pišem ovo jer mi je muka slušati ljude kako se žale na nošenje maske ili govore o tome da Covid-19 nema nikakav utjecaj na djecu. Istina je da djeca ne umiru, ili barem ne umiru u velikom broju, ali svojim očima vidim da i za njih borba s koronavirusom može biti teška. Ne znamo hoće li bolest našeg sina potrajati još tjedan dana ili je li to sada kronično stanje. Nitko nam ne može reći. Nitko nema odgovore. Nemamo pojma što ovaj virus čini našim tijelima i tijelima naše djece na duže staze. Dakle, molim vas, ne idite u Disneyland ako se otvori, ne organizirajte rođendanske zabave s puno ljudi, slijedite pravila epidemiologa i - nosite, prokletu, masku!”, poručuje ova mama.

Tekst: D. P.
Fotografija:

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

djevojčica u bolnici bez mogućnosti posjete roditelja zbog koronavirusa

Sve snažniji pritisak roditelja oko odluke o 15-minutnim posjetama djeci u bolnicama

Sada su dvojica očeva postavili šator ispred Dječje…

Pročitajte i:

mama i kći se opuštaju na plaži

3 vježbe opuštanja i oslobađanja od stresa za najmlađe

Postoje brojne situacije u kojima su djeca tužna, uplašena, uzrujana i u kojima trebaju pomoć…

aktivan život

Aktivno dijete rezultat je aktivne obitelji

Ne očekujte da ćete djetetu objasniti kako da bude aktivno - pokažite mu to primjerom

dijete na plaži u vrijeme najvećeg sunca

Stručnjaci upozoravaju! Krema za sunčanje nije dovoljna zaštita dječje kože na suncu

Stručnjaci upozoravaju! Ako ste kao dijete tri puta izgorjeli na suncu u odrasloj dobi imate…

Impetigo - bakterijska infekcija koja svako ljeto puni ambulante. Izbjegnite ju!

Ovu infekciju nazivaju još i "slatke kraste", uzrokuje ju streptokok, a liječi se antibioticima! Posljednje…