Izebel Kovačić i sestra Ivana za Story ispričale priču o malenoj Nikol, Ivanonoj kćerkici rođenoj sa sindromom Down

Ljubav dolazi u različitim oblicima, a sestrinska je posebna - ističe na samom početku razgovora 27-godišnja Izabel Kovačić i priznaje da je sretna što ima sestru jer upravo joj je šest godina starija Ivana Andrijanić najveći uzor u životu. Usto, ona joj je najbolja prijateljica, osoba od povjerenja i pouzdana poslovna partnerica. Jednostavno rečeno, jedna su drugoj sve na svijetu. Međutim, njihov odnos i privatni i poslovni dodatno je učvršćen zbog razigrane Ivanine kćerkice Nikol rođene sa sindromom Down, čije su potrebe za ranom intervencijom u razvoju dodatno povezale cijelu obitelj i poučile je važnim životnim lekcijama...

Sestre zajedno uživaju u radu na obiteljskom modnom brendu Lunilou, koji su pokrenule prije pet godina, i vesele se napretku Habilitacijske udruge za djecu s teškoćama u razvoju Silab, koju posljednje tri godine Izabel vodi sa suprugom, nogometnim reprezentativcem Mateom Kovačićem.

No cijela obitelj najviše uživa u vremenu provedenom s najmlađim članovima, Ivaninim kćerkicama – šestogodišnjom Lucijom i četverogodišnjom Nikol, mezimicama obitelji, kako kažu ponosne Izabel i Ivana. Koje životne vrijednosti nastoje prenijeti na vesele djevojčice, Izabel i Ivana ispričale su u intervjuu, baš kao što su otkrile i koliko ih je razigrana Nikol, rođena sa sindromom Down, promijenila nabolje te dodatno povezala obitelj, kojim ih je životnim lekcijama podučila, ali i pred koje brige i izazove stavila.

Story: Ivana, u obiteljskom je biznisu lakše uskladiti posao i privatne obaveze, što je vama jako važno s obzirom na činjenicu da imate dijete sa sindromom Down.

Ivana: Istina, moja je mlađa kći Niki rođena sa sindromom Down i nije bilo lako uskladiti sve obaveze, a nije ni sada. Treba se posvetiti poslu, njoj, njezinim terapijama, edukaciji… Usto, treba se kvalitetno i s puno ljubavi posvetiti i starijoj kćeri. No, kako se kaže, živ čovjek na sve se navikne, pogotovo uz mnogo ljubavi i upornosti, a mislim da toga kod nas ima napretek pa sve uspijevamo. Sve zajedno i sve uz dozu smijeha i veselja.

Cijeli intervju s Izabel Kovačić i sestrom Ivanom pročitajte u novom broju magazina Story, koji možete kupiti od srijede 29. siječnja 2020. godine.

Izvor: Story.hr
Foto: Dražen Kokorić

Tagovi: ,

Vezano uz temu

dijete s Down sindromom

Ženi koja se u trgovini zagledala u moju bebu s Downovim sindromom

Kad je Maggie saznala da je rodila djevojčicu…

Pročitajte i:

Stilske Vježbe vas pozivaju da se sredite i za po doma!

Konačno imate razlog srediti se, a za to možete biti i adekvatno nagrađeni

Cosmopolitan DJ Insta Night dolazi večeras u vaš dom!

Zabava počinje u četvrtak, 9. travnja, u 20 sati, na službenom Instagram profilu Cosmopolitan Hrvatska

Iz prve ruke saznala kako svoje djevojčice, ali i svu djecu, zaštititi od koronavirusa

Bivša televizijska voditeljica Nevena Rendeli, majka djevojčica Mare, Lee i Vite, za magazin Story razgovarala…

bojan agregorić vejzović o situaciji s koronavirusom i potresu u zagrebu koji im je razrušio dom

Bojana Gregorić Vejzović: "Potres nam je oštetio dom, ali ne i uništio optimizam. Evo kako provodimo dane s djecom u izolaciji..."

S glumicom Bojanom Gregorić Vejzović razgovarali smo o posljedicama potresa u Zagrebu, koji je razrušio…