Darujemo Veliku knjigu o prehrani i njezi djece

Ova knjiga je posebna po širini informacija koju pruža po pitanju prehrane trudnica, beba, djece te njezi beba tako da na kraju ostavlja roditelju da sam odluči što će iskoristiti od savjeta, a što ne. Ne diktira kako da se ponašate, jer jasno je da ne postoji jedan univerzalni odgovor na bezbroj različitih slučajeva i ljudi. Darujemo i jedan primjerak, doznajte kako možete do njega!

Ako ste pobornik holističkog, sveukupnog pristupa, ovaj je priručnik stvoren za vas. U njoj se obrađuju sva relevantna pitanja od kad krenete planirati začeće do njege, odgoja bebe, prehrane djeteta u razvoju i poremećaja koji zahtijevaju posebnu prehranu. Osim pitanja odgojnih stilova, životnih navika, higijene, bavi se specifičnostima trudnoće i poroda, a spretno obrađuje i sve one delikatne teme koje uvijek izazivaju bujicu oprečenih reakcija – o cijepljenju, trendova u prehrani, problematike autizma itd.
Ovu pravu malu enciklopediju na preko 300 stranica mudro je imati nadohvat ruke za sve što će vam se vrtjeti po glavi vezano uz pripremu za porođaj i izazove roditeljstva (problemi s dojenjem, nadohranom, imunitetom…)
I sami ćete brzo uvidjeti da se unutra nalaze informacije kojih u većini druge literature za roditelje nema, poput recimo činjenice da bebama treba soli, osobito onima ranije rođenima te da ograničavanje soli u prvim mjesecima života može rezultirati slabim neurološkim razvojem u kasnijim godinama.

Kao i svugdje, naići ćete na informacije koje vam se možda neće svidjeti jer “Zašto mi tako nije rekao pedijatar?” ili su vas godinama uvjeravali u suprotno… No dok ne proučite bar nekoliko različitih izvora, vrlo je teško donijeti i zaključke, a u roditeljstvu, baš kao i cijelom životu, učimo stalno i mijenjamo se. Pogreške koje napravimo s jednim djetetom (potpuno nenamjerno), ne morate ponoviti s drugim ili trećim djetetom. Izaberite onaj savjet koji vam ulijeva najviše logike i povjerenja i potražite i druge izvore. Ma koliko energije i vremena to tražilo od vas.
Urednici Velike knjige o prehrani i njezi djece su Anita Šupe, autorica knjiga Istine i laži o hrani te Prva hrvatska LCHF kuharica i Domagoj Džojić, otac četvero djece i predstavnik hrvatskog ogranka Zaklade Weston A. Price.

knjiga

Autori: Sally Fallon Morell, Thomas S. Cowan, dr. med.

Nakladnik: Tragom j.d.o.o. Šibenik, 2016.
Broj stranica: 335
Uvez: meki
Cijena: 189 kn

 

 

 
Kako do ove knjige?

Pošaljite nam ukratko razlog zašto vjerujete da bi vam ova knjiga mogla pomoći i zbog čega vas zanima i ako budete dovoljno uvjerljivi, stiže na vašu adresu koju nam obavezno napišite u mejlu.
Razloge šaljite na naš e-mail: urednistvo@roditelji.hr zajedno sa svojim podacima. Navedite jeste li trudni ili imate djecu i koliko imaju godina. Imate vremena do 8.9.2016. kada odabiremo dobitnicu ili dobitnika i objavljujemo u ovom tekstu. Sretno!

Isprike zbog kašnjenja u objavi dobitnice!

Odlučili smo knjigu pokloniti Ines Botici iz Solina čija motivacija je bila vrlo uvjerljiva iako nije baš bilo lako izabrati. Čestitamo i knjiga stiže poštom!

“Ako sam pobornik holističkog, sveukupnog pristupa? Naravno da to jesam, još od vremena studiranja pedagogije kada su nas učili ovom pristupu i kada sam uvidjela sve njegove prednosti. “Sagledati sve” od tada postaje moja neka misao vodilja :) zato mislim da je ovaj priručnik stvoren za mene. Ali ne samo zbog toga nego i zbog još više razloga. Možda zbog toga što trenutno imam samo jedno dijete, bebu od 11 mjeseci, ali ne mislimo tu stati, dapače, planiramo veeeeliku obitelj i zato mislim da mi je potrebno proučiti sva relevantna pitanja od začeća do njege, odgoja bebe, prehrane djeteta u razvoju i poremećaja koji zahtijevaju posebnu prehranu, pitanja odgojnih stilova, životnih navika, higijene, specifičnostima trudnoće i poroda. E sad, veeeeoma me zanimaju spomenute delikatne teme koje uvijek izazivaju bujicu oprečenih reakcija - o cijepljenju, trendova u prehrani, problematike autizma itd. zato što i sama nisam načisto s cijepljenjem djece posebice zato što radim u jednoj ustanovi gdje se susrećem s djecom s posebnim potrebama pa me posebice zanimaju okidači spektra pervazivnog poremećaja, zato što neki govore da je od cjepiva, a neki da je do prehrane, tako da bih voljela istražiti ovu tematiku.
Nadalje, rekli ste da je ovu pravu malu enciklopediju na preko 300 stranica mudro imati nadohvat ruke za sve što će nam se vrtjeti po glavi vezano uz pripremu za porođaj i izazove roditeljstva (problemi s dojenjem, nadohranom, imunitetom…). I sama sam imala problema s dojenjem koji su trajali dugih 2 mjeseca i izazivala nervozu, stres i frustriranost te bih ih voljela izbjeći sa sljedećim djetetom, zato je to još jedan razlog zbog kojeg bih htjela ovu knjigu :)
A s ovom činjenicom da bebama treba soli ste me upravo šokirali :O tako da mi trebate dati ovu knjigu da vidim gdje sam još griješila u prehrani djeteta unatoč pooomnom planiranju, studiranju tablica i putovanju i po nekoliko kilometara kako bi se kupile bio, eko, negmo, prirodne, domaće, neprskane, osunčane itd namirnice :D
Hvala vam što ćete mi ovom knjigom omogućiti učenje jer i o tome sam na faksu učila: o važnosti cjeloživotnog učenja, tako da – nikad nije kasno! ”
Tekst: Ivančica Tarade
Foto: Profimedia

Tagovi: , , , , , ,

Vezano uz temu

obiteljski život u doba koronavirusa

Ako imate ovaj problem, u većem ste riziku od koronavirusa

Ljudi s prekomjernom težinom podložniji su zarazi koronavirusom,…

Moje dijete ima afte!

Nisu opasne, ali su neugodne i zato ih…

Kći reality zvijezde boluje od rijetkog poremećaja

Djevojčica je rođena s oligodaktilijom, odnosno s manjkom…

žudnja za slatkim

'Kako sam promijenila život u šest tjedana!'

Postoji vrlo jednostavan, biokemijski razlog zašto toliko volimo…

Pročitajte i:

Alemka Markotić: 'Ovo je najjednostavniji i svima dostupan postupak protiv koronavirusa!'

Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" pokrenula je studiju u sklopu koje će pokušati…

'Reproduktivno nasilje još je jedan oblik nasilja nad ženama'

Žene nemaju dovoljan broj ginekologa na raspolaganju, uskraćuje im se pravo na pobačaj, a nerijetko…

žena oboljela od raka treba utjehu

Majka četvero djece o borbi s rakom dojke: 'Bila sam zatečena, jer nisam napipala nikakvu kvržicu!'

Povodom obilježavanje pete javnozdravstvene akcije Bra Day & Dan Dojki u Hrvatskoj, Zagrepčanka Tomislavka Buhiniček…

mama i bivša ovisnica

Pobijedila ovisnost o drogama nakon što je kolabirala s bebom u naručju

Pet godina trajala je njezina bitka i sad je, nakon godina šutnje, odlučila javno progovoriti…