sto majke potajno ne vole

5 stvari koje gotovo sve majke potajno mrze

Možda se nećete složiti s našim izborom, ali ovih 5 stvari iako zvuče idilično, ustvari su često vrlo naporne i majke ih ne vole...

Ok, kad kažemo sve mame, naravno da mislimo samo na većinu. Sigurno postoje i majke koje upravo vole tih pet stvari koje ovdje nabrajamo. I one imaju naše puno divljenje. Unatoč tome, izdvojili smo neke stvari koje većina majki mora činiti, a često u tome ne uživaju jer su jednostavno naporne. Nekoliko primjera:

1. Roditeljske večeri u vrtićima i školama
Započinje u vrtiću. Čučiš na malim vrtićkim stolcima, slažeš neki kolaž, trudiš se zaista, lijepiš i smješkaš se dok ti naporna majka X ili nadobudan tata Y nakon takvih igara počnu još postavljati nevjerojatna pitanja (“Treba li im dječja krema za sunčanje u prosincu? “). Ni u školi ne bude bolje, princip ostaje isti. Mala utjeha samo je kavica ili pivo s majkom istomišljenicom nakon toga.

2. Pečenje kolača
To je tako lijepo – u miru i veselju miješamo sastojke, mijesimo tijesto, radimo kolače i na kraju svi radosno jedu rezultat našeg zajedničkog truda. U stvarnosti se često odvije posve drukčiji scenarij. Djeca nakon otprilike pet minuta od početka ove avanture ili kratkog držanja miksera, postaju umorna, ne žele više gnječiti tijesto, a u kuhinji ima više brašna po podu i posvuda nego što smo ga stavili u kolač. Rezultat: kuhinju treba kompletno očistiti plus grč u želucu. Jednostavnije je otići u slastičarnicu, tamo pojesti gotove kolače i njima ostaviti nered. Ili bar kupiti gotov biskvit.

sto majke potajno ne vole

3. Posjeti lunaparku
Oh, miriše tako fino na lepinjice, vafle, šećernu vunu, kokice i zabavu. Ali, naravno da naše dijete želi hot dog, a drugo pizzu. Svi žele tisuću i prvi put na vlakić i gusjenicu i stvarno je sve to zabavno prvih 30 minuta, a onda postane naporno. Iz džepa vam u trenu izbiju hrpu kuna i ako kažete da je vrijeme da se ide kući, svi cvile i plaču. Jedini spas je možda štand s pivom ili nekim koktelom.

4. Tečaj plivanja
Super je da djeca uče plivati prije svega zbog vlastite sigurnosti. U tom su smislu satovi plivanja naravno apsolutno korisni. Nema sumnje. Ali tom rečenicom često i završava entuzijazam. Skidanje, oblačenje, sušenje i preznojavanje. Sigurno ste se zapitali zašto je u bazenima uvijek tako vruće. I onda isto mučenje sljedeći tjedan. Na sreću, i to na kraju završi.

5. Ostale majke
Iskreno, najgore su dosadne majke (ima ih zaista ok, kao recimo mi) koje zaista znaju sve o svemu. Imaju najbolje savjete, kažnjavanju vas upitnim pogledom ako ste izrekli neku alternativnu misao i naravno sve rade najbolje čak i kad peku kolače (vidi točku 2). Ili još gore. Na roditeljskim večerima postavljaju super suvišna pitanja (vidi točku 1), muče nas protokolima i kritiziraju da niste dovoljno osušili kosu djetetu nakon tečaja plivanja (vidi točku 4).

Tekst: M.B.
Foto: Profimedia

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Otvoreno klizalište, lunapark i Božićni sajam u shopping centru Supernova Zagreb

Velikim vatrenim spektaklom „Firegarden“ te zabavnim i kreativnim…

Pročitajte i:

dijete u bolnici u pratnji roditelja

Krunoslav Capak najavio ukidanje mjere prema kojoj roditelji mogu biti s djecom u bolnici 15 minuta!

U međuvremenu je pokrenuta i peticija kojom se želi svakoj trudnici omogućiti pratnja na porodu

Padadoks ljeta u doba korone! Što više na otvorenom, no ovo nikako ne smijete raditi!

Već znamo da se ne preporučuje boravak na suncu između 10 i 16 sati, no…

djevojčica tijekom pandemije koronavirusa s maskom na licu i zaštitom od komaraca

Svim snagama protiv komaraca! Kako zaštititi najmlađe i mogu li komarci prenijeti koronavirus?

Komarci su napasnici koji nam redovito kvare ljeto. U trenutačnoj situaciji, kada nam prijeti koronavirus,…

Doris Pinčić

I Doris Pinčić zbog pandemije nije bila uz dijete u bolnici

Poznata televizijska voditeljica s javnošću je podijelila nedavno iskustvo, želeći tako dati podršku roditeljima koji…