Svjetski dan posvojenja

U srijedu, 9. studenoga obilježava se Svjetski dan posvojenja, no već sutra kreću aktivnosti vezane uz ovu temu i nastavit će se cijeli mjesec

Uoči Svjetskog dana posvojenja u utorak, 8. studenog, u 16.30 sati u dvorani Adopte (Nova cesta 4, Zagreb), premijerno će biti prikazan kratak film sa svjedočanstvima triju posvojenih djevojaka.

Dora, Lucija i Margareta hrabro su stale pred kameru i pričale, među ostalim, o posvojenju te želji da upoznaju biološke roditelje. Njihove dirljive priče otkrivaju s kojim se problemima posvojena djeca suočavaju tijekom odrastanja, te zašto je bitna kvalitetna komunikacija s posvojiteljima.

Na prikazivanje filma mogu doći svi zainteresirani građani, a obratit će im se:

Diana Topčić Rosenberg, pomoćnica ministrice za socijalnu politiku, strategiju i mlade iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, i Dunja Bonacci Skenderović, predsjednica Adopte.

Predstavit će se i nova tiskana izdanja Adopte - priručnik Kako pripremiti dijete za posvojenje koji sagledava potrebe djeteta i posvojitelja iz profesionalne, ali i iskustvene perspektive, te brošura Moja posvojiteljska obitelj koja donosi savjete kako razgovarati o posvojenju u različitim razdobljima djetetova odrastanja.

Dan kasnije, u srijedu, 9. studenog, na Svjetski dan posvojenja Adopta poziva građane da se priključe svjetskoj akciji kojom se ističe važnost posvajanja. Svi koji podržavaju posvojenje i obitelji nastale posvojenjem, na društvenim mrežama mogu objaviti fotografiju dlana s nacrtanim smješkom uz ključne riječi #Adopta i #Svjetskidanposvojenja.

U četvrtak, 10. studenog, u 17 h će se sati u Adopti prikazati film Usvajanje odobreno, autobiografska priča južnokorejskog animatora Junga kojeg je kao petogodišnjaka usvojila jedna belgijska obitelj.

Budući da se studeni naziva i Mjesecom posvojenja zanimljivi su sadržaji pripremljeni i za drugi dio mjeseca. Tu su predavanja za stručnu zajednicu o pripremi djeteta za posvojenje, ali i druženja s građanima.

U utorak, 22. studenog, u 19.30 svi se zainteresirani u Adopti mogu uključiti u knjižni klub gdje će se govoriti o knjizi 7 navika uspješnih obitelji Stephena R. Coveyja.

U knjižnici Prečko (Slavenskoga 12, Zagreb) u četvrtak, 24. studenog, u 17.30 sati održat će se predstavljanje slikovnice Mama za Koka autorice Keiko Kasza. Riječ je o hrvatskoj promociji slikovnice koja na djeci prihvatljiv način govori o posvajanju i prihvaćanju različitosti. Priča je to o ptiću koji traži mamu koja mu nalikuje. Nakon duge potrage upoznaje mamu medvjedicu koja mu ne nalikuje, ali mu pruži ljubav i toplinu.

slika-zaslona-2016-11-07-u-16-09-09

Tekst i foto: www.adopta.hr

Tagovi: , , , ,

Pročitajte i:

Zašto je važno pustiti djecu da se dosađuju?

"Dosadno mi je!", rečenica je koju danas često možemo čuti od djece, što ne čudi,…

djevojčica tijekom pandemije koronavirusa s maskom na licu i zaštitom od komaraca

Svim snagama protiv komaraca! Kako zaštititi najmlađe i mogu li komarci prenijeti koronavirus?

Komarci su napasnici koji nam redovito kvare ljeto. U trenutačnoj situaciji, kada nam prijeti koronavirus,…

samohrana majka

Kako ostvariti pravo na povećanje alimentacije?

Djeca rastu i životne potrebe su im sve veće! Sukladno tome, može li i kako…

djevojčica čita knjigu i tako se zabavlja tijekom ljeta

Što čitati ovog ljeta? Ovo su najbolje knjige za djecu i mlade!

U sklopu obilježavanja 70 godina djelovanja Društva "Naša djeca“, dodijeljene su Nagrade "Grigor Vitez“ za…