problemi s tinejdžerima i kako se s njima nositi

Što kad se tinejdžer ‘promijeni preko noći’?

Hrabri telefon organizira novi webinar – online predavanje za roditelje na temu "Tinejdžer u kući: o promjenama, razvojnim zadacima i podršci koju mladi trebaju“.

Adolescencija je razdoblje odrastanja, odnosno prijelaz iz djetinjstva u svijet odraslih koji često nije jednostavan, kako za adolescenta tako i za njegove roditelje. Često od roditelja čujemo rečenice: “On/ona se promijenio/la preko noći." ili “Ja više ne prepoznajem svoje dijete.". Većina roditelja primjećuje niz promjena u ponašanju djeteta koje nisu uvijek lake za razumjeti i prihvatiti pa zbog njih često dolazi i do većeg broja sukoba između djece i roditelja. Bolje razumijevanje promjena koje mladi u ovom periodu života doživljavaju dovodi do kvalitetnije podrške od strane roditelja i drugih odraslih koji o njima brinu.

“Kroz predavanje usmjerit ćemo se na razvojna obilježja razdoblja adolescencije te potrebe i ciljeve koje djeca nastoje zadovoljiti u ovom periodu. Također, razgovarat ćemo o tome kako roditelji mogu podržati svoje tinejdžere, osobito u stresnim situacijama poput ove u kojoj se trenutno nalazimo. Kroz predavanje bavit ćemo se i najčešćim pitanjima roditelja, kao i prijedlozima  koji mogu olakšati komunikaciju u obitelji i podržati razvoj odnosa sa svojim, ne više tako malim, djetetom”, kažu iz Hrabrog telefona.

Predavanje će održati psihologinja Ivana Ćosić Pregrad, klinička psihologinja. Većinu svog profesionalnog života provela je kao psiholog u zdravstvenom sustavu, gdje je radila s djecom i njihovim obiteljima. Područje profesionalnog interesa usmjereno je na dječju traumu i iskustvo zlostavljanja u djetinjstvu, podršku djeci i obiteljima u oporavku, kao i na osnaživanje roditeljskih kompetencija i podršku u roditeljstvu.

Webinar će se održati u petak 8. svibnja u 10:00 sati! Svi zainteresirani mogu se prijaviti na mail: djecjakuca@hrabritelefon.hr do četvrtka, 7. svibnja, a maksimalan broj sudionika ograničen je na brojku 100.

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Koliko je sati sna potrebno vašem tinejdžeru?

Navike spavanja većine tinejdžera razikuju se od njihovih…

Počinje besplatna Škola za roditelje

Savjetovalište Snaga obitelji započinje novi ciklus Škole za…

Na ovo svakako obratite pažnju ako imate dijete s poteškoćama u razvoju

Stručnjaci navode šest ključnih emocija koje mogu biti…

Pročitajte i:

Držite li se preporuka stručnjaka oko vremena koje vam djeca provode pred ekranima?

Većina djece pred ekranima provodi puno više vremena od onoga koje preporuča struka

mama i kći se maze i sretne su unatoč koronakrizi

Psihologinja o djeci i koronakrizi: 'Budite strpljivi, ali pazite i na ove znakove!'

Doc. dr. sc. Bruna Profaca u velikom je intervjuu za Roditelje.hr otkrila kako djeca reagiraju…

Blogerica i mama dvoje djece sasvim iskreno o 'breakdownu'

Gastro blogerica Nastasja Chiara Petrić prisjetila se trenutka kad je odlučila reći dosta i malo…

"Ne znam kako bih rodila bez podrške supruga u rađaonici! Dopustite trudnicama pratnju na porodu"

Samo rijetka rodilišta u Hrvatskoj dopuštaju da trudnice imaju pratnju na porodu. Doznajte koja su…