Ideje za izradu adventskog kalendara s djecom

Izrađivati kod kuće s djecom adventski kalendar može biti lijepo iskustvo za sve, a pritom ćete napraviti nešto samo vaše i osobno – darujete djeci i obitelji radost, zabavu i uživanje, a na kraju i lijep rezultat u kojem će uživati cijeli prosinac...

Adventski kalendari čine čekanje Božića još slađim. Nažalost, obično su prozorčići klasičnih kupovnih kalendara ispunjeni preslatkim čokoladicama čija kvaliteta ovisno o cijeni znatno varira. Kupovni kalendari mogu imati još neke nedostatke: mogu biti izrazito skupi, nakon nekog vremena dosadni i bezlični. Zato nimalo ne čudi što je sve popularnije izrađivanje adventskih kalendara kod kuće. A tu tek mašte ne nedostaje.

Možda ste već i vi pomislili kako je to baš zgodna ideja, ali iziskuje nešto vremena i novca

U pravu ste, ali ako ste se odlučili hrabro krenuti, za početak se odlučite koliko novaca želite uložiti jer vrlo osobni adventski kalendar prepun pažnje može koštati nekoliko desetaka kuna, a može brzo i lako postati luksuzna, skupa kreacija.

Najbrže i najlakše varijante primjerene za izradu s djecom

Za super brzi adventski kalendar nabavite 24 male vrećice od jute, papira…, 24 čarape ili 24 kutijice. Ukrasite ih kako želite, zamotajte u ukrasni papir, obojite… Na njih ćete napisati brojeve i naravno u njih staviti darove. Lako ćete ih zamotati kao poklon pakete i lijepo posložiti primjerice na policu prozora, u lijepu košaru ili im pak privezati vrpce i objesiti ih na grančice, komad užeta, na vješalicu… Ili pak ispecite kolačiće koje ukrasite brojevima i spakirajte ih u prozirne folije. Pogledajte još neke od primjera adventskog kalendara iz kućne radinosti koje smo pronašli. Neka vam oni budu inspiracija za samo vaše, još ljepše, adventske kalendare…

Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia

Tagovi:

Pročitajte i:

Iz prve ruke saznala kako svoje djevojčice, ali i svu djecu, zaštititi od koronavirusa

Bivša televizijska voditeljica Nevena Rendeli, majka djevojčica Mare, Lee i Vite, za magazin Story razgovarala…

bojan agregorić vejzović o situaciji s koronavirusom i potresu u zagrebu koji im je razrušio dom

Bojana Gregorić Vejzović: "Potres nam je oštetio dom, ali ne i uništio optimizam. Evo kako provodimo dane s djecom u izolaciji..."

S glumicom Bojanom Gregorić Vejzović razgovarali smo o posljedicama potresa u Zagrebu, koji je razrušio…

izrada ukrasa za uskrs s djecom

Izradite unikatne ukrase za Uskrs i zabavite se s blogericom čiji će vas profil oduševiti

Više od 22 tisuće ljudi prati Instagram profil Iwaiva iza kojeg stoji Iva Šutić, mama…

mirna maras batinić u kućnoj izolaciji zbog koronavirusa

Mirna Maras Batinić: "Evo što radim kad me uhvati kriza zbog izolacije!"

Televizijska voditeljica Mirna Maras Batinić, majka 3-godišnje Meri i 10-godišnjeg Nike, otkrila nam je kako…