Očaravajuće putovanje kroz ugroženi morski svijet

Upoznajte tajne mora - od pješčanih tropskih obala do ledenih polarnih voda, od riječnih ušća do dijelova Jadrana na kojima su se zbili najpoznatiji brodolomi

Zaronite u plave dubine i otkrijte čudesan i tajanstven svijet naših mora i oceana! Slijedite morske životinje na njihovim putovanjima dugim tisuće kilometara i doznajte kakve posljedice trpe zbog bacanja plastičnog otpada u more. Slikovnica More u izdanju Školske knjige vodi vas na putovanje kroz raznolika morska staništa nudeći obilje zanimljivih pojedinosti o biljkama i životinjama koje tamo žive. Pripremite se za očaravajuće putovanje morima i oceanima koji prekrivaju naš plavi planet, od pješčanih tropskih obala do ledenih polarnih voda, od riječnih ušća do dijelova Jadrana na kojima su se zbili najpoznatiji brodolomi.

Ovu knjigu o morskom plavetnilu napisala je britanska zoologinja, poznata televizijska i radijska voditeljica Miranda Krestovnikoff, a ilustrirala nagrađivana ilustratorica i kaligrafkinja Jill Calder. Hrvatsko izdanje svjetske uspješnice More nudi niz zanimljivosti o Jadranskome moru, njegovim stanovnicima i najpoznatijim brodolomima. Tekst je za hrvatsko izdanje sadržajno prilagodila dr. sc. Maja Novosel s Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Znanstvenici diljem svijeta ukazuju na posljedice pretjeranog onečišćenja mora. Stotine morskih vrsta ugrožene su plastikom. U knjizi su navedeni primjeri morskih kornjača koje često jedu plastične vrećice, misleći da je riječ o meduzama – njihovoj omiljenoj hrani, što može biti pogibeljno. Plastični predmeti velika su opasnost za mladunčad morskih ptica. Komadi plastike ozbiljno ugrožavaju i kitove, a pronalazimo ih čak i u ribama koje završavaju na našim tanjurima! Znanstvenici pretpostavljaju se da će do 2050. godine u oceanima biti više plastike nego ribe.

Mnoge su države shvatile taj problem i poduzele razne mjere kojima potiču ljude da plastiku zamijene ekološki prihvatljivim materijalima. Slikovnica More divnim pričama o biljnom i životinjskom vodenom svijetu budi u djece svijest o potrebi očuvanja okoliša i važnosti odgovornog ponašanja svakog pojedinca.

Cijena: 109 kn
Broj stranica: 64 (tvrde korice)

Tekst i foto: press

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Orkestar priča priču: Labuđe jezero

Nakon što je Školska knjiga prošle godine osvojila…

Interaktivne 3D knjige za nove generacije čitatelja koji žele naučiti više

Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj strukturi, ova je serija s…

Nove vrste riba u Jadranu

National Geographic pokrenuo je u lipnju 2018. godine…

Priče o nevjerojatnim seobama životinja - za znatiželjne ljubitelje prirode

Ovu će knjigu voljeti svi ljubitelji životinja i…

Pročitajte i:

Stiže li nasljednik Harryja Pottera?

Poslastica "Otok Čuvara oluja" svidjet će se ljubiteljima Harryja Pottera, dok knjiga "Priča o plavom…

Vrijeme je za spavanje! Glumac Zoran Pribičević priča priču za laku noć

Za glumca Zorana Pribičevića 7-godišnji sin Dino i 4-godišnja kći Elena centar su svijeta, a…

mama čita djeci knjigu

Knjige za samopomoć: mama napisala priču kako bi pomogla sinu riješiti se straha od koronavirusa

Kako bi pomogla svom sinu da se lakše nosi s pandemijom znanstvenica Lia Bebelia iz…

Zoran Pribičević

Zabava za djecu, pomoć za roditelje! Glumac Zoran Pribičević: 'Djeca su najveći kritičari moje jedinstvene aplikacije!'

Neke originalne priče iz Pričalice utječu na djecu tako da im postane zabavno puhati nos,…