Napokon su tu! Slikovnice koje mora imati svako dijete

Stigle su dugo iščekivane slikovnice Mali ljudi, veliki snovi Marije Isabel Sanchez Vegare. Riječ je o inspirativnim biografijama svjetski poznatih ličnosti, koje su prilagođene dječjoj dobi. Jedinstvene slikovnice kombiniraju kreativnost i učenje na primjeru znamenitih osoba koje su ostavile neizbrisiv trag u našem društvu

U knjižare Školske knjige stigla je jedna od najpoznatijih serija slikovnica na svijetu - Mali ljudi, veliki snovi. Riječ je o šest bogato ilustriranih knjiga, biografija iznimnih osoba i povijesnih ličnosti, koje su prilagođene djeci.

I junaci tih slikovnica - iznimno cijenjeni u svijetu umjetnosti, dizajna i znanosti - nekoć su bili malena djeca s velikim snovima. Na svojem su se putu susretali s izazovima, no usprkos tomu, ostvarili su snove i ostavili dubok trag u društvu.

Serija od šest slikovnica, s pomoću kojih maleni uče od najvećih, sadržava biografije modne ikone Coco Chanel, osebujne umjetnice Fride Khalo, glazbenog genija Davida Bowieja, arhitektice nesputane mašte Zahe Hadid, znanstvenika i vizionara Stephana Hawkinga te prve svjetske programerke Ade Lovelace.

Na kraju svake od tih edukativno-zabavnih priča nalazi se životopis osobe kojoj je posvećena, s obiljem podataka i fotografija.

Slikovnice Mali ljudi, veliki snovi bogatstvom boja i vedrih ilustracija te inspirativnim pričama i snažnim porukama nadahnjuju neke nove male ljude i ohrabruju ih da ostvare svoje velike snove zahvaljujući kojima će mijenjati svijet.

Autorica Maria Isabel Sanchez Vegara rođena je u Barceloni, a njezina serija slikovnica koje istražuju živote jedinstvenih ljudi prodana je u gotovo 1,5 milijuna primjeraka te je postala nezaobilaznim dijelom dječjih biblioteka širom svijeta i dosegnula status bestselera. Te jedinstvene slikovnice kombiniraju kreativnost i učenje na primjeru osoba koje su ostavile neizbrisiv trag u našem društvu.

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

Izbor sniženih knjiga i slikovnica kojima možete razveseliti svoje najmlađe

Iako je Interliber odgođen zbog pandemije, mnogi su snkladnici snizili cijene, a mi vam donosimo…

djevojčica čita knjigu

Knjiga koje je dirnula srca milijuna čitatelja stigla je i kod nas

Uđite u svijet mnogima omiljenog britanskog umjetnika Charlieja Mackesyja i njegova četiri lika: dječaka, krtice,…

Iva Novosel

Prekrasna priča o prijateljstvu, idealna baš za ova izazovna vremena!

Baš u ovom vremenu, koje se naziva „novim normalnim“, trebaju nam „stare“ vrijednosti. Izuzetno je…

Kako razumjeti dječji mozak i potaknuti njegov razvoj?

U prvih šest godina života stvori se do 75 % živčanih veza, uspostavlja se emocionalna…