Knjiga koja će dječake nadahnuti da postanu heroji

Stigla je muška inačica „Buntovnica”

Vjerujemo da svaki roditelj zna za knjige koje svaka djevojčica obožava – "Priče za laku noć za mlade buntovnice 1&2". Kako i ne bi kada je taj projekt dviju Talijanki napravljen s toliko srca da je odmah postao hit nad hitovima. No, unutar tih knjiga nije bilo spomena o velikim muškarcima koji su mijenjali svijet. Zar ih nije bilo? Naravno, upravo zato što su muškarci iz povijesti (ali i današnjeg doba) naširoko poznati, bilo je nužno napisati priče posvećene upravo važnim ženama. Ipak, naši dječaci bi isto čitali o herojima i to u pristupačnom i zanimljivom obliku.

Tom je problemu doskočio autor Ben Brooks napisavši knjigu "Priče za dječake koji se usuđuju biti drugačiji". U njoj ćete pronaći nevjerojatne priče o stotinu muškaraca koji su naš svijet učinili boljim mjestom te dali nadu i nadahnuće budućim generacijama.

Svaka dobro ispričana priča u sebi nosi sjeme koje će u mašti mališana rasti i rasti. Mitovi, bajke i romani s fiktivnim likovima uzdižu dječji duh u neslućene visine. Ali priče koje su istinite, a opet neobične, nose posebnu snagu u sebi jer pokazuju da je nešto uistinu moguće - jer, kako čitamo u ovoj knjizi, već se dogodilo. Današnje vrijeme ponekad je vrlo konfuzno. Ne samo da djeca ne znaju kojim smjerom krenuti, nego su i sami roditelji zbunjeni. Mogli bismo reći da je previše mogućnosti pa se zapletemo u njihovu labirintu.

Ova knjiga govori o ljudima iz daleke i bliže prošlosti, od koji su mnogi i danas živi i djeluju u svojim područjima uspjeha. Autor se potrudio, osim onih poznatijih, uključiti i neke junake o kojima se ne govori toliko, ali itekako ostavljaju pečat. Tako ćemo pročitati fascinantne mini-biografije umjetnika, vojskovođa, znanstvenika, glazbenika, vladara, redatelja, glumaca, drevnih mudraca, kuhara i ostalih. Zavirit ćemo u živote Jamieja Olivera, Daniela Radcliffea, Baracka Obame, Nikole Tesle, poglavice Josepha, Oscara Wildea, Muhammada Alija, Johna Lennona i mnogih drugih.

Priče su kratke, ali iznimno jasne u svojoj nakani - da mladima pokažu kako put do uspjeha nije uvijek lak, ali se isplati riskirati i postati ono najbolje što mogu biti. Iz svega napisanog, lako je izvesti zaključak da knjigu preporučujemo svakoj modernoj obitelji. (Znanje, 119,00 kn)

 

Tekst: Branko Matijašević
Foto: press

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Ljubav, beba, blagostanje i sranje - knjiga za one koji žele čuti istinu

Ova knjiga pripremit će vas na najrazličitije emocije…

Inspirativna knjiga o velikanima povijesti za djevojčice i dječake

Obrazovanje djece je puno lakše i zanimljivije kada…

Pročitajte i:

djeca čitaju slikovnice i najbolja djela hrvatske dječje književnosti dok su u izolaciji zbog koronavirusa

Međunarodni dan dječje knjige: besplatno "skinite" 34 hrvatske slikovnice

Na obljetnicu rođenja Hansa Christiana Andersena, 2. travnja, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu odlučila…

knjige za djecu

Evo kako i vi možete pomoći rodilištu u Petrovoj (samo danas!). A zabavit ćete i djecu

100% prihoda od online kupnje Tvornica snova donirat će ovom rodilištu, koje je teško pogođeno…

mama čita kćeri knjigu na kauču u kući

Sad je vrijeme za čitanje djeci na glas. Imamo fora video priču!

Psiholozi koriste terapeutske priče s djecom koja imaju poteškoće emocionalne prirode, no i mnogi roditelji…

Nije uzalud omiljena skandinavska autorica! Ove će knjige djeca čitati!

Uzbudljive priče o Muminima zasigurno će potaknuti ljubav vaših mališana prema knjizi