Knjiga koja će dječake nadahnuti da postanu heroji

Stigla je muška inačica „Buntovnica”

Vjerujemo da svaki roditelj zna za knjige koje svaka djevojčica obožava – "Priče za laku noć za mlade buntovnice 1&2". Kako i ne bi kada je taj projekt dviju Talijanki napravljen s toliko srca da je odmah postao hit nad hitovima. No, unutar tih knjiga nije bilo spomena o velikim muškarcima koji su mijenjali svijet. Zar ih nije bilo? Naravno, upravo zato što su muškarci iz povijesti (ali i današnjeg doba) naširoko poznati, bilo je nužno napisati priče posvećene upravo važnim ženama. Ipak, naši dječaci bi isto čitali o herojima i to u pristupačnom i zanimljivom obliku.

Tom je problemu doskočio autor Ben Brooks napisavši knjigu "Priče za dječake koji se usuđuju biti drugačiji". U njoj ćete pronaći nevjerojatne priče o stotinu muškaraca koji su naš svijet učinili boljim mjestom te dali nadu i nadahnuće budućim generacijama.

Svaka dobro ispričana priča u sebi nosi sjeme koje će u mašti mališana rasti i rasti. Mitovi, bajke i romani s fiktivnim likovima uzdižu dječji duh u neslućene visine. Ali priče koje su istinite, a opet neobične, nose posebnu snagu u sebi jer pokazuju da je nešto uistinu moguće - jer, kako čitamo u ovoj knjizi, već se dogodilo. Današnje vrijeme ponekad je vrlo konfuzno. Ne samo da djeca ne znaju kojim smjerom krenuti, nego su i sami roditelji zbunjeni. Mogli bismo reći da je previše mogućnosti pa se zapletemo u njihovu labirintu.

Ova knjiga govori o ljudima iz daleke i bliže prošlosti, od koji su mnogi i danas živi i djeluju u svojim područjima uspjeha. Autor se potrudio, osim onih poznatijih, uključiti i neke junake o kojima se ne govori toliko, ali itekako ostavljaju pečat. Tako ćemo pročitati fascinantne mini-biografije umjetnika, vojskovođa, znanstvenika, glazbenika, vladara, redatelja, glumaca, drevnih mudraca, kuhara i ostalih. Zavirit ćemo u živote Jamieja Olivera, Daniela Radcliffea, Baracka Obame, Nikole Tesle, poglavice Josepha, Oscara Wildea, Muhammada Alija, Johna Lennona i mnogih drugih.

Priče su kratke, ali iznimno jasne u svojoj nakani - da mladima pokažu kako put do uspjeha nije uvijek lak, ali se isplati riskirati i postati ono najbolje što mogu biti. Iz svega napisanog, lako je izvesti zaključak da knjigu preporučujemo svakoj modernoj obitelji. (Znanje, 119,00 kn)

 

Tekst: Branko Matijašević
Foto: press

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Ljubav, beba, blagostanje i sranje - knjiga za one koji žele čuti istinu

Ova knjiga pripremit će vas na najrazličitije emocije…

Inspirativna knjiga o velikanima povijesti za djevojčice i dječake

Obrazovanje djece je puno lakše i zanimljivije kada…

Pročitajte i:

žen ačita knjigu na plaži

Remek-djelo koje ovoga ljeta morate pročitati

Stigao je jedini pravi, hrvatski prijevod Hobita. Od prvoga izdanja 1937. pa sve do danas…

PREPORUKA ZA LJETNO ŠTIVO Priče koje potiču na razgovor, toleranciju i - pogled u sebe

"Dijagnoza", zbirka priča iz svakodnevnog života, koja se bavi svime onime što mnogi od nas…

djeca peru zube

Ovo je najzabavniji način kako dijete naučiti prati zube

S čišćenjem usne šupljine mališana treba započeti što prije, a čim izbije prvi zubić treba…

djevojčica čita knjigu i tako se zabavlja tijekom ljeta

Što čitati ovog ljeta? Ovo su najbolje knjige za djecu i mlade!

U sklopu obilježavanja 70 godina djelovanja Društva "Naša djeca“, dodijeljene su Nagrade "Grigor Vitez“ za…