Evo dvije odlične preporuke kako s djecom provesti vruća ljetna popodneva

I dok čekate da ljetno sunce malo "popusti" te da možete otići na plažu ili negdje drugdje na otvoreno, iskoristite vrijeme i uživajte uz - knjige. Knjige su prozor u svijet! Otvorite ga i za vaše dijete! Jeste li znali da se stabla brinu jedno o drugome i da je cijela šuma povezana? Znatiželjni ste što još kriju naše preporuke za čitanje? Krenite...

Djeca vole da im se čita. Bez obzira koliko godina imali, slušanje roditeljskog glasa za njih je poseban doživljaj. Čak i djeca koja ne vole samostalno čitati, rado će prihvatiti knjigu ili slikovnicu u varijanti kad im ju čitaju roditelji – a i to je način da im usadite ljubav prema knjizi. Malo po malo, i oni koji imaju odbojnost prema čitanju, shvatit će da knjige nisu nimalo dosadne kako se njima činilo. Osim toga, slušanje je prva jezična aktivnost s kojom se djeca susreću, pa će to pobljšati njihove komuninacijske sposobnosti, kao i sposobnost koncentracije i razumijevanja osjećaja, mašte i kreativnosti.

Evelyn Daviddi, Manuela Monari: “Cijeli svijet se grli”

Kada su tata i mali Medo krenuli na jesensku šetnju šumom nisu ni znali da će se ona pretvoriti u jednu divnu priču. Tople boje i prigušeni zvukovi malom su se Medi učinili kao zagrljaj šume s medom. A uskoro je otkrio da se sve na ovom svijetu grli, da smo svi u jednom zagrljaju i da je u njemu najljepše završiti dan ili čitanje slikovnice. Predivno ilustrirana slikovnica talijanskih autorica govori o povezanosti svega u univerzumu, na djeci pristupačan način, otvarajući im sva čula i puneći srce.

Claire McElfatrick, Jen Green: “Čudesno drveće


Od najvišeg lista u krošnji, pa dolje duboko u zemlji do razgranate mreže korijenja, svaki dio ima važnu ulogu za rast stabla, ali i za cijelu šumu i okoliš u kojem raste. Jeste li znali da se stabla brinu jedno o drugome i da je cijela šuma povezana? Ova knjiga odvest će djecu, ali i odrasle istraživače na fascinantno putovanje - otkrijte kako drveće međusobno komunicira, kako održavaju svoju mrežu, bilježe prošlost i pripremaju se za budućnost osiguravajući si opstanak; upoznajte razne vrste drveća iz svih dijelova svijeta, kao i životinje koje u njima nalaze dom; saznajte kako ljudi zagađenjem i siječom šuma ugrožavaju njihov opstanak. Prekrasno i precizno ilustrirana, krcata zanimljivim podacima ova će vas knjiga povesti na druženje s predivnim i važnim divovima s kojima se možemo sprijateljiti i čuvati ih, kao što oni čuvaju nas. U knjizi ćete pronaći čak i upute kako posaditi vlastito stablo!

Fotografije: press i Profimedia

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

Kako je ljubav prema mačkama ova dizajnerica pretvorila u super projekt kojeg obožavaju djeca?

Product dizajnerica Marija Gradečak željela je spojiti svoje dvije ljubavi, dizajn i pisanje, nastojeći ih…

Izbor sniženih knjiga i slikovnica kojima možete razveseliti svoje najmlađe

Iako je Interliber odgođen zbog pandemije, mnogi su snkladnici snizili cijene, a mi vam donosimo…

djevojčica čita knjigu

Knjiga koje je dirnula srca milijuna čitatelja stigla je i kod nas

Uđite u svijet mnogima omiljenog britanskog umjetnika Charlieja Mackesyja i njegova četiri lika: dječaka, krtice,…

Iva Novosel

Prekrasna priča o prijateljstvu, idealna baš za ova izazovna vremena!

Baš u ovom vremenu, koje se naziva „novim normalnim“, trebaju nam „stare“ vrijednosti. Izuzetno je…