sto kuhaju poznati u izolaciji?

Što poznati kuhaju u izolaciji? Od ćufti koje djeca obožavaju do sladoleda pripremljenog kod kuće

Koronavirus ih je zatvorio u kuće, ali i probudio njihovu kreativnost u kuhinji. Poznata mama triju djevojčica otkrila nam je recept za pravi proljetni smoothie, a tu je i super ideja za ručak - domaća glumica priprema ga prema receptu chefa Gordona Ramsaya

Bivša manekenka, a danas usmješna poduzetnica i majka triju djevojčica, Ljupka Gojić Mikić, poznata je kao zagovornica zdrave prehrane. Uvijek ističe kako ima sreću što joj prijateljica Barbara Medić u Zadru ima svoju trgovinu zdrave hrane, pa joj nije problem nabaviti organsko voće i povrće i druge zdrave proizvode. Dan treba započeti lagano, a to za Ljupku, ali i njezine kćeri Janu Siennu, Milu Amelie i Mari Danu, znači uz voćni ili povrtni smoothie, koje i djevojčice obožavaju.

View this post on Instagram

A post shared by ljupkagojicmikic (@ljupkagojicmikic) on

Smoothie s jagodama by Ljupka Gojić Mikić: 2 šalice jagoda, 1/2 šalice borovnica, 1 žlica chia sjemenki, 1/2 avokada, malo soka od limuna, javorov sirup, bademovo mlijeko

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ljupkagojicmikic (@ljupkagojicmikic) on

Glumica Bojana Gregorić Vejzović još uvijek sanira štetu u svojem stanu koju je izazvao nedavni potres u Zagrebu, no kad ona i suprug Enes dogovore sve s majstorima, a djeca završe sa školskim obvezama, cijala se obitelj obvezno okupi za stolom uz dobar ručak.

View this post on Instagram

A post shared by Bojana Gregorić Vejzović (@bojana.g.v) on


“Otkrili smo ćufte poznatog britanskog chefa Gordona Ramsaya, koj je odlican! Isprobali smo i posebne, pohane ćevape, koji se rade od već kuhanog krumpira i dinstanog luka. No svima koji imaju djecu mogu preporučiti moj omiljeni recept, ćufte s kukuruzom by Ramsay, jer ih baš sva djeca obožavaju”, kaže glumica Bojana Gregorić Vejzović.

Ćufte By Gordon Ramsay

Na ulju dinstajte luk te mu dodajte začine: malo ljute papričice, češnjak, sol, papar, mažuran i malo kumina. U međuvremenu pomiješajte jaje i krušne mrvice, koje ste prethodno pomiješali s mlijekom kako biste dobili glatku smjesu. Smjesu dodajte mesu (500 g mljevenog mesa, pola svinjetina, pola junetina), u koje ste umiješali luk i začine, te oblikujte ćufte. Ispržite ih na ulju na tavi. U drugoj posudi na maslinovom ulju dinstajte luk te mu dodajte pelate. Nakon 15 minuta, u lonac ubacite i ćufte te ostavite da se krčkaju još oko 45 minuta. Pred kraj kuhanja, po želji možete ubaciti i malo kukuruza.

Tenisačica Donna Vekić sportsku je stanku zbog koronavirusa iskoristila kako bi bila u rodnom Osijeku. Na svojem se YouTube kanalu pohvalila kako je, osim s reketom, vješta i u kuhinji. “Banana bread” njezin je prijedlog za “male kuhinjske majstorije”.

Banana bread by Donna Vekić
Sastojci: 2 banane (vrlo zrele), 3 jaja, 1 šalica bademova maslaca, 1 čajna žličica sode bikarbone, 1/4 žličice morske soli, 1/2 šalice kokosovog šećera, 3/4 šalice sirovog kakaa ¾, šalice nasjeckanih oraha, 3/4 šalice nasjeckane tamne čokolade

Banane zgnječite viljuško, umutite jaja i bademov maslac. Dodajte vaniliju, sodu bikarbonu, morsku sol, kokosov šećer i sirovi kakao i miješajte dok se dobro ne sjedine sastojci. Umiješajte nasjeckanu čokoladu i nasjeckane orahe (malo jednog i drugog ostavite kako biste kasnije posuli po kruhu). Smjesu ulite u kalup. Vrh kruha pospite komadićima čokolade i orasima. Pecite 50-60 na oko 200 stupnjeva. Ostavite da se ohladi najmanje 20 minuta prije konzumiranja.

Glumica Anita Matić Delić ljubiteljica je veganske kuhinje. Nedavno je, prije izbijanja pandemije koronavirusa, održala i svoju radionicu kuhanja, na kojoj je oduševila polaznike. U novim okolnostima, glumica nastavlja inspirirati svojim kulinarskim umijećem putem društvenih mreža. Evo njezinog recepta za sladoled.

View this post on Instagram

A post shared by Anita Matic Delic (@anitamaticdelic) on

Sladoled od lješnjaka by Anita Matić Delić

Sastojci: 2 smrznute banane, 2 žlice maslaca od lješnjaka, 1 žlica rižinog slada ili drugog zaslađivača, 2-3 žlice biljnog mlijeka (primjerice, bademova)

Banane narežite na ploške i, večer prije, zamrznite ih u zamrzivaču. Smrznute banane i ostale sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ako je mješavina pregusta, dodajte vrlo malo mlijeka, miksajte dalje i pazite da smjesa nakon miksanja bude homogena. Ako nemate maslac od lješnjaka možete staviti i 1,5 žlicu kakaa u prahu. Ako želite neki drugi okus, primjerice od jagode, trebate ih također večer prije zamrznuti.

View this post on Instagram

A post shared by Anita Matic Delic (@anitamaticdelic) on

Tekst: Danijela Petrov
Fotografije: Instagram

Tagovi: , , , , ,

Vezano uz temu

Roditelji, evo kako možete zaštititi djecu od raka!

Iako je postotak cijepljene djece posljednjih godina raste,…

Je li popularna serija kriva za porast samoubojstava kod mladih?

U ovo neizvjesno vrijeme, kada je pandemija iz…

Zvijezde uzrujane zbog vijesti o trudnoći!

Glumica Jennifer Aniston valjda je rekorderka među slavnim…

žudnja za slatkim

'Kako sam promijenila život u šest tjedana!'

Postoji vrlo jednostavan, biokemijski razlog zašto toliko volimo…

Pročitajte i:

Nutricionist otkriva što jesti kako bi u ova izazovna vremena osnažili imunitet i ostali zdravi!

Nutricionist Nenad Bratković pojašnjava kako bismo se trebali hraniti u zimskom razdoblju te kakva je…

Ida Prestar

Pjevačica lako riješila problem koji muči mnoge roditelje

Donosimo i 14 trikova poznate domaće stručnjakinje, dr. sc. Darije Bender Vranešić, kako povećati zastupljenost…

dijete jede sladoled

Napravite jednostavni čokoladni sladoled sa sirovim sastojcima

Ovo je definitivno najzdraviji sladoled za vaše dijete!

Tina Uglješić, autorica bloga Zelenarium o sirovoj hrani

Upoznajte majku koja već osam godina jede samo sirovo!

Iako u njezinoj obitelji sirovu hranu prakticira samo ona, djeca - zahvaljujući tome - ipak…