Sastojci za 2 porcije
- 1 mrkva
- 1/2 slatke jabuke
- 1 mali luk
- 1 žlica repičinog ulja
- 100 g miješanog mljevenog mesa
- sol
- papar
- 1/2 žličice kurkume
- 60 g kvinoje
- 1 žlica jogurta
Priprema
1# Mrkvu i jabuku operite, mrkvu očistite i naribajte na veće trakice, jabuku ogulite i narežite na kockice.
2# Luk oljuštite i nasjeckajte. Zagrijte ulje u tavici, pržite luk, a zatim dodajte meso i pržite dok se ne zarumeni i postane grudičasto. Začinite solju, paprom i kurkumom.
3# Dodajte mrkvu i kvinoju, zalijte s 200 ml vode i ostavite da se pokriveno krčka oko 10 minuta. Nakon 5 minuta dodajte jabuku. Do kraja začinite te servirajte uz malo jogurta.
Varijanta: Zamijenite mljeveno meso s 30 g nasjeckanog orašastog voća ili sezama. Ova varijanta je ukusna i hladna kao salata.
Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia
Baby Lasagna objavio slikovnicu: Priča o predivnom prijateljstvu s jednookim ljubimcem
Tata ljubi petogodišnjeg sina u usta: Optužili ga da će mu prenijeti bakterije i karijes
Majčino mlijeko boje jagode: Mama pokazala što stoji iza ovog fenomena
4 tipa roditelja i stilova odgoja, a jedan je najgori
Kate Middleton tradicionalno fotografirala princa Louisa za šesti rođendan