
Sladoled na štapiću od lubenice
Lubenica i metvica jamče osvježenje i usred najvećih ljetnih vrućina
Sastojci za 6 sladoleda:
30 ml (2 žlice) vode
20 g svijetlog smeđeg šećera
5-6 listića svježe metvice
300 g lubenice (bez kore)
svježe iscijeđen sok ½ limuna ili 1 limete
U lončiću pomiješajte vodu, šećer i listiće metvice. Zagrijavajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastopi. Maknite s vatre i ostavite da odstoji 30-ak minuta, a zatim procijedite. Lubenicu očistite od sjemenki i narežite. Stavite u blender, prelijte sokom od limuna ili limete pa smiksajte. Pire od lubenice protisnite kroz cjedilo; pritom uklonite pjenu. U procijeđeni pire umiješajte sirup s metvicom. Ulijte u kalupe za sladoled na štapiću pa ostavite u zamrzivaču 6 do 8 sati.
Izvor: sensa.hr
Foto: Profimedia
Pročitajte i:

"Kako mi je svjesniji pristup ishrani promijenio život i sve njegove aspekte"
O svemu što ju je navelo da promijeni pristup prehrani i zašto je toliko važno…

One su prave male Chefice! Dopuštate li i vi djeci da vam pomažu u kuhinji?
Gastro blogerica Nastasja Chiara Petrić i proslavljena manekenka Ljupka Gojić Mikić svojoj djeci daju priliku…

Savjeti za roditelje djece koja ne vole jesti
Savjete za pravilnu prehranu roditelji najčešće traže na internetu, a svaki drugi roditelj nije siguran…

Važnost zajedničkog obiteljskog obroka
Magistar nutricionizma Bojan Stojnić otkriva kako djeci što ranije usaditi zdrave prehrambene navike