Sastojci za 6 sladoleda:
30 ml (2 žlice) vode
20 g svijetlog smeđeg šećera
5-6 listića svježe metvice
300 g lubenice (bez kore)
svježe iscijeđen sok ½ limuna ili 1 limete
U lončiću pomiješajte vodu, šećer i listiće metvice. Zagrijavajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastopi. Maknite s vatre i ostavite da odstoji 30-ak minuta, a zatim procijedite. Lubenicu očistite od sjemenki i narežite. Stavite u blender, prelijte sokom od limuna ili limete pa smiksajte. Pire od lubenice protisnite kroz cjedilo; pritom uklonite pjenu. U procijeđeni pire umiješajte sirup s metvicom. Ulijte u kalupe za sladoled na štapiću pa ostavite u zamrzivaču 6 do 8 sati.
Izvor: sensa.hr
Foto: Profimedia
Baby Lasagna objavio slikovnicu: Priča o predivnom prijateljstvu s jednookim ljubimcem
Tata ljubi petogodišnjeg sina u usta: Optužili ga da će mu prenijeti bakterije i karijes
Majčino mlijeko boje jagode: Mama pokazala što stoji iza ovog fenomena
4 tipa roditelja i stilova odgoja, a jedan je najgori
Kate Middleton tradicionalno fotografirala princa Louisa za šesti rođendan