Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g riže
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 luk
  • 1 limenka pelata rajčice
  • 1 tikvica
  • 1 konzerva tune (185 g)
  • 375 ml vode
  • sol
  • parmezan

Priprema

  1. Češnjak i luk oljuštite. Luk nasjeckajte, a češnjak narežite na ploškice.
  2. U posudi ili dubljoj tavici zagrijte maslinovo ulje te kratko pržite češnjak i luk. Dodajte rižu te sve pržite oko 1 minute. Rajčice prepolovite pa dodajte u posudu. Tikvicu očistite, narežite na ploške i dodajte u posudu zajedno s tunom. Zalijte s oko 375 ml vode, promiješajte i pokriveno zakuhajte.
  3. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Rižoto stavite u pećnicu te ga pecite oko 30 minuta. Nemojte ga miješati niti zalijevati. Nakon pola sata izvadite iz pećnice, po želji posolite i pospite svježe naribanim parmezanom. Poslužite vruće.

Tekst: I.Š.

Foto: Profimedia