Sastojci za tijesto:

  • 300 g oštrog brašna
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 140 g svježeg kravljeg sira
  • 1 jaje
  • 1 žličica soli
  • 8 žlica ulja
  • 6 žlica mlijeka

Za nadjev:

  • 100 g Creme fraiche
  • 2 srednje velike rajčice
  • 125 g mozzarelle
  • sol i papar

Ostalo:

  • malo brašna za radnu površinu
  • masnoća za premazivanje lima za pečenje
  • svježi bosiljak za dekoraciju

Priprema:

1# Pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte svježi sir, jaje, sol, ulje i mlijeko pa umijesite glatko tijesto. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini u kružni oblik promjera lima za pečenje (28 cm). Tijesto pecite na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.

2# Rajčice i mozzarellu narežite na tanke ploške. Pečeno tijesto kratko ohladite. Zatim na njega tanko premažite creme fraiche te naizmjence pokrijte ploškama rajčice i mozzarelle. Posolite i popaprite. Vratite tart u pećnicu na pečenje dodatnih 10 do 15 minuta. Prije posluživanja dekorirajte svježim listićima bosiljka.

Tekst: I.Š

Foto: Profimedia