Sastojci
- 0,5 kg šećera
- 6 nara
Priprema
1.Operite nar, prepolovite ga uz pomoć nožića i istisnite mu sok. Možete to napraviti pomoću cjedila, sokovnika ili preše za agrume. Sveukupno biste trebali dobiti oko 6 dcl soka. Ako je potrebno, sok procijedite.
2.Sok stavite u posudu, dodajte 0,5 kg šećera, promiješajte i zakuhajte. Kuhajte oko 10 minuta uz stalno miješanje. Ako se na površini stvara pjena, odstranite ju.
3.Gotov, još vrući, sirup prelijte pomoću lijevka u čiste i sterilizirane boce i dobro ih zatvorite.
Kako sterilizirati boce?
Boce prvo dobro operite deterdžentom i zatim ih na deset minuta uronite u posudu s uzavrelom vodom. Ili sterilizaciju obavite u pećnici. Zagrijte pećnicu na 130 stupnjeva i u nju 15 minuta držite oprane boce.
Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia
Dijete stalno plače u vrtiću, neće jesti ni spavati: Savjet stručnjakinje zabrinutoj mami
Zašto beba još nema kosu: Ćelavost beba ne mora značiti problem, ali kada se zabrinuti?
Tihi refluks kod beba: Kako prepoznati simptome i pomoći djetetu?
Mogu li majke upropastiti svoje sinove? Slavni psiholog Carl Jung otkrio fatalnu pogrešku u odgoju dječaka
3 česte greške koje otežavaju život roditeljima i djeci, tvrdi psihologinja