
Morate probati ovu savršenu tortu poznatog domaćeg food blogera
Jede vam se nešto slatko? Ovaj će desert nadmašiti sva vaša očekivanja, posebice ako ste ljubitelj kokosa, a želite li impresionirati goste, evo idealne prilike za to!
Mile Butorac već je dugo prisutan na hrvatskoj blogerskoj sceni, a svakim danom i svakim novim receptom nanovo oduševljava svoje pratitelje. Nije samo okus njegovih jela ono što mu daje kredibilitet; njegove stilski savršeno osmišljenje gastro-kreacije osvajaju na prvu. Jedidomilevolje.com slikovit će naziv njegove web stranice s koje smo “posudili” recept za ovu neodoljivu – Bounty tortu.
Sastojci:
Za
biskvit
4
jaja
8
žlica
šećera
1
vanilin
šećer
100
ml
mlijeka
100
ml
ulja
12
žlica
brašna
1
prašak
za
pecivo
2
žlice
kakaa
1
limun
(korica)
Kokos
fil
500
ml
mlijeka
1
žlica
ruma
1
bourbon
vanili
šećer
(ili
obični)
6
žlica
šećera
10
dkg
kokosa
3
žlice
oštrog
brašna
-
po
želji
1
sjeme
graha
tonke
Glazura
10
dkg
tamne
čokolade
100
ml
slatkog
vrhnja
-
kokos
po
vrhu
Postupak:
Kokos fil
- U manji lonac dodajte mlijeko, rum i šećere (ako koristite tonku onda i nju naribajte), te stavite grijati na srednje jakoj vatri.
- U međuvremenu u drugoj zdjeli pomiješajte kokos i brašno.
- Kada je mlijeko zakuhalo, smanjite vatru i uz stalno miješanje dodajte kokos i brašno. Kad kao puding proključa ugasite vatru.
- Ostavite da se hladi.
Biskvit
- Zagrijte pećnicu na 180, kalup obližite papirom za pečenje i premažite i dno i stranice s malo ulja
- U posebne zdjele odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjcima dodajte 4 žlice šećera i umutite ih u čvrst snijeg.
- Žumanjcima dodajte 4 žlice šećera i vanili šećer pa ih miksajte dok ne posvijetle. Dodajte im mlijeko i ulje te promiješajte.
- U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo, te ih postepeno umiješajte u smjesu.
- Dodajte naribanu koricu limuna i snijeg od bjelanjaka te ih lagano umiješajte.
- Polovicu smjese izlijte u kalup. Pecite oko 8 minuta na 180 dok se ne stvori korica i lagano ne porumeni.
- Izvadite koru iz pećnice, te po njoj ravnomjerno rasporedite od prije skuhanu kremu. Po kremi rasporedite preostalu biskvit smjesu i pecite još 20 minuta, probajte štapićem ili čačkalicom.
Glazura
- U manjem lončiću zagrijte vrhnje, kada dođe do vrenja ugasite vatru i dodajte razlomljenu čokoladu. Nastavite miješati dok se čokolada ne otopi.
- Po ohlađenoj torti prelijte prohlađenu glazuru i stavite u frižider 2 - 3 sata na hlađenje.
Fotografija: Marija Laća
Tagovi: bounty torta, food blogeri, hungry mile, Mile Butorac, slastice
Vezano uz temu

Učite od iskusnijih i uživajte u životu
Beauty, travel, fashion i food influenceri s nama…

Osvježi se uz Ledeni vjetar i osvoji torbu Aleksandre Dojčinović
Ako voliš i pratiš modu, uživaš u slasticama…

O ukusima se ne raspravlja! Ali o kokosima da!
Ultimativni okus ljeta – kokos, zavladao je Podravkinom…

Slatki gušti uz toranj od palačinki
Podravka na Slatkim guštima pripremila posjetiteljima „slatki gušt“…
Pročitajte i:

"Kako mi je svjesniji pristup ishrani promijenio život i sve njegove aspekte"
O svemu što ju je navelo da promijeni pristup prehrani i zašto je toliko važno…

One su prave male Chefice! Dopuštate li i vi djeci da vam pomažu u kuhinji?
Gastro blogerica Nastasja Chiara Petrić i proslavljena manekenka Ljupka Gojić Mikić svojoj djeci daju priliku…

Savjeti za roditelje djece koja ne vole jesti
Savjete za pravilnu prehranu roditelji najčešće traže na internetu, a svaki drugi roditelj nije siguran…

Važnost zajedničkog obiteljskog obroka
Magistar nutricionizma Bojan Stojnić otkriva kako djeci što ranije usaditi zdrave prehrambene navike