bounty torta

Morate probati ovu savršenu tortu poznatog domaćeg food blogera

Jede vam se nešto slatko? Ovaj će desert nadmašiti sva vaša očekivanja, posebice ako ste ljubitelj kokosa, a želite li impresionirati goste, evo idealne prilike za to!

Mile Butorac već je dugo prisutan na hrvatskoj blogerskoj sceni, a svakim danom i svakim novim receptom nanovo oduševljava svoje pratitelje. Nije samo okus njegovih jela ono što mu daje kredibilitet; njegove stilski savršeno osmišljenje gastro-kreacije osvajaju na prvu. Jedidomilevolje.com slikovit će naziv njegove web stranice s koje smo “posudili” recept za ovu neodoljivu – Bounty tortu.

Sastojci:

Za biskvit
4 jaja
8 žlica šećera
1 vanilin šećer
100 ml mlijeka
100 ml ulja
12 žlica brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa
1 limun (korica)

Kokos fil
500 ml mlijeka
1 žlica ruma
1 bourbon vanili šećer (ili obični)
6 žlica šećera
10 dkg kokosa
3 žlice oštrog brašna
- po želji 1 sjeme graha tonke

Glazura
10 dkg tamne čokolade
100 ml slatkog vrhnja - kokos po vrhu

Postupak:

Kokos fil

  1. U manji lonac dodajte mlijeko, rum i šećere (ako koristite tonku onda i nju naribajte), te stavite grijati na srednje jakoj vatri.
  2. U međuvremenu u drugoj zdjeli pomiješajte kokos i brašno.
  3. Kada je mlijeko zakuhalo, smanjite vatru i uz stalno miješanje dodajte kokos i brašno. Kad kao puding proključa ugasite vatru.
  4. Ostavite da se hladi.

Biskvit

  1. Zagrijte pećnicu na 180, kalup obližite papirom za pečenje i premažite i dno i stranice s malo ulja
  2. U posebne zdjele odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjcima dodajte 4 žlice šećera i umutite ih u čvrst snijeg.
  3. Žumanjcima dodajte 4 žlice šećera i vanili šećer pa ih miksajte dok ne posvijetle. Dodajte im mlijeko i ulje te promiješajte.
  4. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo, te ih postepeno umiješajte u smjesu.
  5. Dodajte naribanu koricu limuna i snijeg od bjelanjaka te ih lagano umiješajte.
  6. Polovicu smjese izlijte u kalup. Pecite oko 8 minuta na 180 dok se ne stvori korica i lagano ne porumeni.
  7. Izvadite koru iz pećnice, te po njoj ravnomjerno rasporedite od prije skuhanu kremu. Po kremi rasporedite preostalu biskvit smjesu i pecite još 20 minuta, probajte štapićem ili čačkalicom.

Glazura

  1. U manjem lončiću zagrijte vrhnje, kada dođe do vrenja ugasite vatru i dodajte razlomljenu čokoladu. Nastavite miješati dok se čokolada ne otopi.
  2. Po ohlađenoj torti prelijte prohlađenu glazuru i stavite u frižider 2 - 3 sata na hlađenje.

Fotografija: Marija Laća

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Učite od iskusnijih i uživajte u životu

Beauty, travel, fashion i food influenceri s nama…

Osvježi se uz Ledeni vjetar i osvoji torbu Aleksandre Dojčinović

Ako voliš i pratiš modu, uživaš u slasticama…

O ukusima se ne raspravlja! Ali o kokosima da!

Ultimativni okus ljeta – kokos, zavladao je Podravkinom…

Slatki gušti uz toranj od palačinki

Podravka na Slatkim guštima pripremila posjetiteljima „slatki gušt“…

Pročitajte i:

Ida Prestar

Pjevačica lako riješila problem koji muči mnoge roditelje

Donosimo i 14 trikova poznate domaće stručnjakinje, dr. sc. Darije Bender Vranešić, kako povećati zastupljenost…

dijete jede sladoled

Napravite jednostavni čokoladni sladoled sa sirovim sastojcima

Ovo je definitivno najzdraviji sladoled za vaše dijete!

žudnja za slatkim

'Kako sam promijenila život u šest tjedana!'

Postoji vrlo jednostavan, biokemijski razlog zašto toliko volimo slatku, ali i masnu hranu! Teško nam…

Tina Uglješić, autorica bloga Zelenarium o sirovoj hrani

Upoznajte majku koja već osam godina jede samo sirovo!

Iako u njezinoj obitelji sirovu hranu prakticira samo ona, djeca - zahvaljujući tome - ipak…