Kraljevski drobljenac je ukusan, lako se priprema i djeca ga vole. Ovaj drobljenac malo je drugačiji jer ćete u njemu naći laganije, pirovo brašno, zobene pahuljice te skyr, mliječni proizvod koji spaja najbolje od sira i jogurta - ima kremastu strukturu, lagano je kiselkastog okusa i ima više proteina, a manje masnoća. Dobar tek!
Sastojci:
- 3 jaja
- 100 g pirovog brašna
- 3 žlice zobenih pahuljica
- 120 ml mlijeka
- 130 g skyr jogurta
- 40 g brezinog šećera
- malo soli
- ½ žličice cimeta
- 1 žličica praška za pecivo
- malo kokosovog ulja
- 1 žlica
Priprema
1#Razdvojite žumanca od bjelanaca pa od žumanaca, brašna, zobenih pahuljica, mlijeka, skyra, polovice brezinog šećera, cimeta i praška za pecivo umiješajte viskozno tijesto.
2#Izmiksajte bjelanca u čvrsti snijeg s ostatkom brezinog šećera i malo soli pa ga lagano umiješajte u tijesto sa žumancima.
3#U tavicu stavite malo kokosovog ulja i neka se zagrije na srednjoj vatri. Ulijte tijesto u tavicu i ostavite da se peče oko 3 minute. Zatim premjestite tavicu u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva na 10 do 12 minuta.
4#Izvadite tavicu iz pećnice, vilicom razrežite komadiće i pospite s jednom žličicom brezinog šećera pa sve ponovno vratite u pećnicu na još 5 minuta kako bi se šećer karamelizirao.
5#Izvadite drobljenac iz pećnice i servirajte ga s predloženim nadjevima.
Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia
Dijete stalno plače u vrtiću, neće jesti ni spavati: Savjet stručnjakinje zabrinutoj mami
Zašto beba još nema kosu: Ćelavost beba ne mora značiti problem, ali kada se zabrinuti?
Tihi refluks kod beba: Kako prepoznati simptome i pomoći djetetu?
Mogu li majke upropastiti svoje sinove? Slavni psiholog Carl Jung otkrio fatalnu pogrešku u odgoju dječaka
3 česte greške koje otežavaju život roditeljima i djeci, tvrdi psihologinja