recept za cheesecake s avokadom

Fenomenalni cheesecake s avokadom

Svi ljubitelji avokada sad će doći na svoje. Umjesto da ga stavite na kruh ili u salatu, naš je prijedlog da ga ubacite ljetnu tortu koju još k tome nećete morati niti peći...

Brza i ukusna rješenja za slatko idealna su za ljetne dane kad nam se ne da previše vremena provoditi u kuhinji. Ovu tortu ćete brzo napraviti, a onda je staviti u hladnjak i na kraju slasno pojesti…

Sastojci:

Za dno:

  • 125 g maslaca
  • 1 šalica izmrvljenih graham krekera

Nadjev

  • 2 limete
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 1 vrećica želatine u prahu
  • 1 avokado
  • 1 šalica šećera
  • 300 g kremastog sira
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 2 limete

Priprema

1.Naribajte koricu i iscijedite sok 2 limete (naribajte samo zeleni dio, a izbjegnite bijeli dio koji je gorak).

2.U posudi na laganoj vatri otopite 125 g maslaca. Dodajte izmrvljene graham krekere i miješajte dok se sve lijepo ne sljubi. Ostavite po strani.

3.Slatko vrhnje stavite u posudu. Uspite jedno pakiranje želatine u prahu i dobro promiješajte. Posudu stavite na vrlo laganu vatru i miješajte dok se želatina posve ne otopi. Stavite na stranu.

4.Na pladanj za tortu stavite papir za pečenje. Na papir stavite okrugli limeni obruč za kolače. Na dno utisnite smjesu za podlogu i stavite sve u zamrzivač na deset minuta.

5.Očistite avokado, narežite ga na komade i stavite zajedno sa šećerom, 300 g kremastog sira i 200 ml slatkog vrhnja u blender. Izmikasjte dobro. Dodajte sok i koricu dvije limete, a zatim izmiksajte do kraja dok ne dobijete glatku smjesu.

6.Premjestite kremu u zdjelu, preko cjedila dodajte vrhnje sa želatinom i dobro izmiješajte. Prelijte nadjev na koru, malo protresite da krema sjedne, zagladite površinu i stavite u zamrzivač na dva sata.

7.Poslužite ukrašeno koricom i ploškicama limete.

Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia

Tagovi:

Pročitajte i:

dijete jede sladoled

Napravite jednostavni čokoladni sladoled sa sirovim sastojcima

Ovo je definitivno najzdraviji sladoled za vaše dijete!

žudnja za slatkim

'Kako sam promijenila život u šest tjedana!'

Postoji vrlo jednostavan, biokemijski razlog zašto toliko volimo slatku, ali i masnu hranu! Teško nam…

Tina Uglješić, autorica bloga Zelenarium o sirovoj hrani

Upoznajte majku koja već osam godina jede samo sirovo!

Iako u njezinoj obitelji sirovu hranu prakticira samo ona, djeca - zahvaljujući tome - ipak…

dijete i tjelesna težina

Što učiniti kad vaše dijete zadirkuju zbog debljine

Ako vaše dijete uistinu ima problema s težinom, uvedite u život cijele obitelji nove zdrave…