Domaće energetske pločice – idealno kad klincima zatreba nešto slatko

Tko voli domaće, onda je na pravom mjestu. Domaće energetske plčice odlično će poslužiti kad ste s djecom vani u parku i kad im proradi apetit, na izletu kad malim i velikim planinarima zatreba malo dodatne energije ili kad vam jednostavno dođe želja za slatkim

Čokoladna pločica s marelicama

Za cca 12 komada:
300 g zobenih pahuljica
50 g kokosovog brašna
50 g pirovog brašna
1 šaka suhih marelica
4 žlice komadića čokolade
70 g smeđeg šećera
150 g maslaca
160 g meda
50 g tamne čokolade

Postupak:

Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Pripremite lim prekriven papirom za pečenje.

U zdjelu stavite zobene pahuljice, kokosovo brašno, pirovo brašno, na sitno nasjeckane marelice, komadiće čokolade i šećer. Maslac otopite u lončiću. Med i maslac dodajte u zdjelu sa suhim sastojcima. Ako je smjesa suha dodajte još malo meda.

Smjesu u tankom sloju nanesite na papir za pečenje pa je pecite u pećnici oko 40 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Narežite na pločice.

Tamnu čokoladu otopite na parnoj kupelji. Umočite dno pločica u čokoladu pa sve posušite.

Energetske pločice s voćem i orašastim plodovima

Za cca. 14 komada:
125 g badema
125 g cashew oraščića
50 g brusnica
130 g suhih šljiva
175 g namaza od badema (Mandelmus)
200 g maslaca
150 g slatke kreme od kokosa
140 g meda
malo soli
200 g zobenih pahuljica

Postupak:

Bademe i cashew oraščiće narežite u grubo. Popržite ih u tavici bez dodavanja ulja. Izvadite ih i ohladite. Brusnice i šljive narežite na komadiće. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.

Namaz od badema, maslac, kokosovu kremu, sirup i malo soli zagrijte u jednoj posudi. Umiješajte orašasto voće i zobene pahuljice. Smjesu nanesite u tankom sloju na lim obložen papirom za pečenje. Pecite u vrućoj pećnici 25 minuta. Izvadite, ohladite. Ohlađeno narežite na pločice.

Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia

 

Tagovi:

Pročitajte i:

Ida Prestar

Pjevačica lako riješila problem koji muči mnoge roditelje

Donosimo i 14 trikova poznate domaće stručnjakinje, dr. sc. Darije Bender Vranešić, kako povećati zastupljenost…

dijete jede sladoled

Napravite jednostavni čokoladni sladoled sa sirovim sastojcima

Ovo je definitivno najzdraviji sladoled za vaše dijete!

žudnja za slatkim

'Kako sam promijenila život u šest tjedana!'

Postoji vrlo jednostavan, biokemijski razlog zašto toliko volimo slatku, ali i masnu hranu! Teško nam…

Tina Uglješić, autorica bloga Zelenarium o sirovoj hrani

Upoznajte majku koja već osam godina jede samo sirovo!

Iako u njezinoj obitelji sirovu hranu prakticira samo ona, djeca - zahvaljujući tome - ipak…