Ovo jednostavno jelo ima sve sastojke jednog pravog i punog obroka. Možete varirati sastojke u okruglicama i ako mislite da će 'proći' svakako ih napunite s još povrća...

Sastojci

  • pola stabljike celera
  • 1 mala mrkva
  • 500 g mljevene piletine ili puretine
  • malo vlasca
  • ulje

Prilozi

  • kuhana riža
  • brokula kuhana na pari
  • salata
  • pržene gljive

Priprema

1# Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Očistite, operite i na male komadiće nasjeckajte celer i mrkvu. U blender stavite nasjeckano povrće, piletinu i vlasac u procesoru i blendajte dok sve ne usitnite.

2# Od dobivene smjese oblikujte male mesne okruglice – dio možete zamrznuti tako što ćete ih prvo staviti na tanjuru u zamrzivač, a onda kad se malo stvrdnu u vrećice za zamrzavanje. Prije ponovnog kuhanja okruglice svakako odmrznite.

3# Okruglice pržite na ulju u tavici da dobe rumenu boju, a zatim ih do kraja ispecite u pećnici.

4# Poslužite okruglice s kuhanom rižom i brokulom kuhanom na pari.

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia